Ilveksen Panu Mieho nousi esiin TPS:ää vastaan − "Jossei ykkösketjulla kulje, niin muut ketjut tekevät pisteitä"

LIIGA / Haastattelu
Panu Miehon 1−0-maali ohjauksesta oli illan komeimpia maaleja.
Kuva © Jarno Hietanen

Perjantaina Ilveksen ja TPS:n kohtaamisessa kentällä oli pitkälti yli kaksi erää vain yksi joukkue, Ilves. Tamperelaiset veivät peliä mielin määrin, ja TPS:n vähät maalintekopaikat jäivät heikoiksi yrityksiksi, jotka kuvastavat hyvin sarjajumbo-TPS:n tämänhetkistä alhaista itseluottamustasoa.

TPS kiri päätöserän kahdella maalillaan tilanteeksi 5−3, mutta lähemmäs turkulaiset eivät päässeet.

Ilveksen keskushyökkääjä Panu Mieho ei jäänyt harmittelemaan Ilveksen lopun notkahdusta, mutta lupasi joukkueen ottavan siitä opiksi.

− Vähän teimme itsellemme ongelmia. TPS sai muutaman maalin, mutta me opimme tästä. Kolme sarjapistettä oli saatavilla ja ne saimme. Oli hyvä ilta siihen nähden, analysoi Mieho.

Mieho iski TPS:ää vastaan tehot 1+1. Ottelu oli tällä kaudella 29 ottelussa 3+7 tehneen miehen tehokkain.

− Jos katsoo pisteitä, niin siinä valossa oli kauden paras peli, kun niitä pisteitä en ole paljon tehnyt. Välillä tulee pisteitä ja välillä teen muita asioita, jotka auttaa joukkuetta voittamaan, muistuttaa Mieho.

Mieho teki perjantaina Ilveksen avausmaalin ohjauksella ajassa 4.51.

Aleksi Elorinne ampui maalille ja sain lavan väliin ja siitä se meni sisään. Kiva, että meni maaliin.

− Olen tehnyt nyt tällä kaudella kaksi maalia. Se aiempikin taisi olla ohjaus. En tiedä, ovatko nämä ohjaukset vahinkoja vai taitoa.

Toinen tehopiste oli ykkössyöttöpiste Joose Antosen 5−1-maaliin, kun kaksikko karkasi 2−1-hyökkäykseen 47. minuutilla.

− Antsa (Antonen) polki mukaan siihen ja löytyi väli, josta syöttää. Kyllä hän laittaa noista tuolla laukauksellaan kiekon maalin, kehuu Mieho.

Mieho pelasi ottelussa tutkapariksikin kutsutun Antosen ja Teemu Lepauksen keskushyökkäjänä. Hän näki roolinsa ennen kaikkea maalipaikkojen mahdollistajana.

− Aika taitavat ovat veljekset vierellä. Koetan luistella ja pelata kiekkoa heille ja mennä maalilla. Kyllä pitääkin tehdä tulosta heidän rinnallaan.

Ilveksen valmennusjohto kasasi TPS-otteluun ykkösketjun Eemeli SuomiArttu RuotsalainenVille Meskanen. Tänään tehopisteistä vastasivat kuitenkin muut miehet. Mieho ei ollut tästä huolissaan.

− Se on hyvän joukkueen merkki, että jossei ykkösketjulla kulje, niin muut ketjut tekevät pisteitä.

− Kyllä ykkösketju on meitä kannatellut joissakin peleissä. Kyllä se tekee maaleja jatkossakin, uskoo Mieho.

Huomenna Ilveksen pelit jatkuvat heti Kuopiossa, jossa se pelaa KalPan vieraana jo kello 17.00 alkaen. Mieholla oli selvät suunnitelmat, miten hän latautuu Kuopioon.

− Hyvä loppuverryttelyt, ruoka ja mahdollisimman hyvät unet. Aamulla rupeamme keskittymään Kuopion-peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle