Ilveksen Joose Antonen teki kauden ensimmäisen maalinsa tasaviisikoin oudolla tavalla: "Näin, että kiekko kimpoaa kovaa veskarille, joten menin antamaan pienen paineen"

LIIGA / Haastattelu
Maali hymyilytti Joose Antosta.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves voitti Jukurit lauantaina selvin luvuin Hakametsässä. Kotijoukkueen kolmannesta osumasta vastasi Joose Antonen, joka iski samalla ensimmäisen osumansa tasaviisikoin tällä kaudella.

Ilves-laituri Joose Antonen iski lauantaina Jukurien Sami Rajaniemen taakse kauden viidennen osumansa. Maalissa oli hieman rouva Fortunakin mukana.

− Yritimme avata Robert Leinolle laitaan ja se tilanne meni pitkäksi. Näin, että kiekko kimpoaa kovaa veskarille, joten menin antamaan pienen paineen, jonka jälkeen pienellä onnenkantamoisella kiekko pomppasi. Kiva, että meni sisään.

Täysosuma oli todellakin Antosen kauden viides, mutta neljä aiempaa olivat kaikki syntyneet ylivoimalla.

− On ollut kyllä paikkoja, muttei ole mennyt sisään. Hyvä, että sekin aukesi tänään. Yritetään lyödä tasakentällisin vielä enemmän maaleja.

Vain Liigan maalipörssin kärkipaikoilla keikkuva Ilves-kapteeni Eemeli Suomi on tällä hetkellä Antosen edellä joukkueen sisäisessä maalipörssissä.

− Kesällä hain lisää kestävyyttä ja voimaa, jotta peli olisi jämäkämpää. Olen sitä mielestäni onnistunut parantamaan, vaikka siinäkin on vielä petrattavaa. Ketjumme peli oli tänään vähän upporikasta ja rutiköyhää.

− Itsekin syyllistyin siihen yhtälailla. Kentän jokaisella osa-alueella pitäisi pelata vieläkin jämäkämmin.

Antonen on saanut valmennukselta alkukauden aikana kiitettävästi vastuuta.

− Totta kai kaikki haluavat tehdä maaleja. Olen sellaisessa roolissa, että niitä pitäisikin tehdä.

Ilveksen otteluohjelma on tällä hetkellä melko kummallinen, sillä joukkue pelasi viikko sitten perjantaina ja lauantaina. Sen jälkeen edessä oli viikon huili tämän viikon KooKoo- ja Jukurit-otteluihin. Seuraavan kerran tupsukorvat ovat askissa viikon päästä perjantaina Kuopiossa.

− Pelirytmi on, mikä on. Koetamme kääntää sen eduksi. Harjoittelemme alkuviikot hyvin ja tähtäämme kaiken viikonloppuihin. Tilanne on, mikä se on ja meidän on turha tehdä muuta kuin yrittää saada paras irti.

Ilves nappasi kauden avausvoittonsa tappioputken jälkeen kotihallissaan juuri KalPaa vastaan. Antonen ei vielä tässä vaiheessa keskity liikaa tulevaan kohtaamiseen.

− Sinne on vielä aikaa, mutta tämän päivän peliä on pystyttävä jatkamaan. Eilinen peli Kouvolassa jäi piippuun. Vieraskaukalossa jämäkkä pelaaminen korostuu. Edellinen peli KalPaa vastaan oli hurlumhei-peli, mutta eivätköhän hekin ole siitä parantaneet.

» Lähetä palautetta toimitukselle