Ilveksen Joona Ikonen avasi maalihanat tunteikkaassa paikalliskamppailussa − "Uskomatonta, että kannattajat laulavat ilman paitaa vielä 20 minuuttia pelin jälkeen"

LIIGA / Haastattelu
Joona Ikonen iski perjantain alkutahdit maalillaan.
Kuva © Samuli Huikuri

Ilves voitti Tapparan Hakametsän jäähallin viimeisessä paikallisottelussa numeroin 2−1. 7300 silmäparia näki kahden tamperelaisen suurseuran jännittävän kohtaamisen. Maalinteon ja yleisön villitsemisen aloitti toden teolla Ilves-hyökkääjä Joona Ikonen.

− Tätä oli ikävä koko viime kauden. Kyllä nämä ovat hienoja hetkiä. En tiedä, olenko ikinä tehnyt maalia paikallispelissä. Aina se antaa ylimääräistä virtaa, kun tekee alussa maalin.

Ikonen on tehnyt Tapparaa vastaan aiemmin yhden osuman. Viime keväänä 19. maaliskuuta hän venytti kirvesrintojen maaliverkkoa. Rakkaan paikallisvastustajan kohtaaminen sytyttää joka kerta.

− Ainahan sitä on vähän enemmän perhosia vatsassa, kun tietää häkin olevan täynnä. Ei sitä itseään tarvitse hirveästi pumpata, vaikka aika samoilla jutuilla valmistauduimme tähänkin matsiin.

Itse ottelussa Ilves johti jo kahdella maalilla, kunnes Tappara tuli Petteri Puhakan osumalla maalin päähän.

− Toisessa erässä pelasimme ehkä puolet hyvää lätkää, mutta sitten vähän katkesi. Olimme Tapparan pitkien hyökkäysten kanssa ongelmissa aina välillä.

Kysymykseen siitä, mikä paikallismittelöistä jää kaikkein päällimmäisenä mieleen, on hankala löytää tuoreeltaan vastausta.

− Vaikea tässä on sanoa mitään. Ovathan nämä aina hienoja pelejä, tuumasi Ikonen Ilves-kannattajien yhä laulaessa katsomossa. Värssyt kuuluivat selkeäsi pelaajakäytävän uumeniin.

− Onhan tuo ihan uskomatonta, että kannattajat laulavat ilman paitaa vielä 20 minuuttia pelin jälkeen. Tuntuu olevan myös heille hieno hetki.

Kasvu juniorista ammattilaiseksi Hakametsän suojissa

Ilveksessä koko uransa kiekkoillut Ikonen aloitti lajin parissa jo varhain. Ottelut tulivat tutuiksi jo nuorella iällä.

− Ensimmäiset liigapelini kävin isäni kanssa katsomassa joskus kuuden vanhana − jopa ennen kuin aloin itse pelata. Täällä on ollut aina hyvä kehittyä eikä ole jäänyt mistään se homma kiinni. Vaikka vanha halli onkin, niin on kehitystäkin tullut. Tänne jääville junioreille tämä on varmasti hyvä paikka jatkossakin.

Tupsukorvien juniorimyllyn läpi käynyt hyökkääjä tietää mistä puhuu. Hän on kokenut Hakametsässä paljon, vaikkei vielä olekaan urheilijaksi iäkäs.

− Kaikkia muistoja. U18 tasolla pelasin täällä ensimmäisiä pelejä isossa hallissa ja U20 joukkueessa oli hieno kausi, vaikka emme juuri menestyneetkään. Ensimmäiset liigapelit ja ensimmäinen liigapeli ovat myös tärkeitä kokemuksia. Myös kaikki Ilveksen täällä voittamat mestaruudet ovat hienoja juttuja, Ikonen tiesi.

Tampereen uusi areena on valmiina ottamaan vastaan uudet suojattinsa Ilveksen ja Tapparan. Ikosta haluttaisi jo päästä tutustumaan puitteisiin.

− Eniten kiinnostaa se, millainen koppi meillä on. Odotan sitä innolla. Nykyaikaisempien otteluiden valoshow't ja muu vähän isompi änärimeininki kiinnostaa. Vähän sellaista modernimpaa meininkiä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle