Ilveksen Jenna Suokko jakaa kiitosta − "Linda on meidän joukkueelle paras mahdollinen valmentaja"

Naisten Liiga / Haastattelu
Suokon katse on jo nauliintunut kohteeseen, kohta kiekko irtoaa lavasta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Naisten Liigan syksyn positiivinen yllättäjä on Tampereen Ilves, joka ei ennakkokaavailuita kumarrellut, vaan nappasi paikan kuuden parhaan joukkoon. Joukkueen tehohyökkääjä Jenna Suokko kertoo menestyksen olevan motivoituneen uuden valmentajan sekä entisen pelikaverin, Linda Leppäsen, ansiota.

Ilveksen naisten joukkueessa ovet ovat viuhuneet pelaajien ja valmentajien suhteen viime vuosina melkoisesti. Niin kävi myös viime kauden jälkeen, kun sekä liuta runkopelaajia että valmennustiimi meni uusiksi. Ilvestä ei ennakkokaavailuissa arvioitu kovinkaan korkealle, mutta joukkue yllätti arvostelijat sijoittumalla alkusarjassa viidenneksi. Ilveksen tehokkain pelaaja on ollut seuran oma kasvatti Jenna Suokko, joka antaa kiitoksen joukkueen menestymisestä valmentajalleen.

− Paljon sekä lähti että saapui uusia pelaajia, pelaajarunkokin taisi nuorentua entisestään. Onneksi saimme oikein motivoituneen ja huipulle tähtäävän valmentajan, Linda Leppäsen. Hänen johdollaan olemme saaneet vedettyä nousujohteisen alkukauden.

Keväällä 2018 Ilveksen hopealle valmentanut Mari Saarinen ei saanut enää jatkoa pestiinsä. Saarinen oli kolme kautta valmentanut Ilvestä, pelattuaan sitä ennen itsekin pitkän uran seurassa. Tuon jälkeen Ilveksen valmennus onkin laitettu uusiksi aina ennen uutta kautta. Sekä Jarmo Jamalainen että Ville Tolvanen kävivät hommaa kokeilemassa, mutta visiitti jäi molemmilla yhden kauden mittaiseksi. Nyt ainakin Suokko toivoo valmennuksen jatkavan pitempään.

− Linda on valmentajana samanlainen kuin pelaajanakin, ettei halua hävitä yhtään ottelua ja tekee varmasti kaikkensa voiton eteen. Hän haluaa saada kaiken mahdollisen irti niin yksittäisestä pelaajasta kuin joukkueestakin, sekä yksilöt pelaamaan nimenomaan joukkueen eteen. Tuollainen motivoitunut ja sitoutunut valmentaja sytyttää myös meidät pelaajat. Linda on kyllä tälle joukkueelle paras mahdollinen valmentaja, mitä voi kuvitella.

Linda Leppäselle punttisali tuli tutuksi jo pelaajauralla.
Linda Leppäselle punttisali tuli tutuksi jo pelaajauralla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Ilveksen joukkue on yllättänyt monet pelaamalla energistä jääkiekkoa, joka mahdollisti pääsyn kuuden parhaan joukkoon.

− Olemme pystyneet pelaamaan todella aktiivisesti. Pyrimme nopeisiin reagointeihin eri tilanteissa, se on parantunut koko ajan. Kehitettävää on varsinkin otteiden tasaisuudessa. Vielä hyvän ja huonon pelin välinen ero on liian suuri, jopa pelien sisällä. Siihen koitetaan kevätkaudella saada parannusta. Hyvällä tiellä ollaan!

"OLISIHAN SE UPEAA PÄÄSTÄ PELAAMAAN SUOMI-PAITA PÄÄLLÄ" 

Suokko johtaa jälleen Ilveksen sisäistä pistepörssiä, vaikkei se aina kerrokaan, kuka on joukkueelleen tärkein pelaaja.

− Kyllähän tehopisteet kertovat paljon, mutteivat ne silti ihan kaikkea kerro. Meillä näitä ei tilastoida, mutta hyvät corsi-pelaajat ovat joukkueelle arvokkaita. Pelissä tapahtuu paljon muutakin tärkeää, kuin pelkkiä maaleja ja syöttöjä. Toki niitäkin tarvitaan. Oma suoritukseni on ollut tasainen läpi alkukauden. Vielä on vara kiristää ruuvia.

Hyökkääjä ei myöskään suostu ottamaan harteilleen paineita joukkueen menestymisestä, vaikka onkin tehokkain pelaaja.

− Ei tässä ehdi edes ottamaan paineita. Kiirettä pitää opiskeluiden kanssa ja ainoat paineet tulevat aikataulun suhteen. Kuinka olla aina oikeaan aikaan oikeassa paikassa, siinä on riittävästi stressattavaa.

Tälläkin kaudella Suokko on saanut esitellä tuuletuksiaan.
Tälläkin kaudella Suokko on saanut esitellä tuuletuksiaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kevätkaudelle Ilves lähtee "parantamaan omaa peliä", kuten nykyään kaikki sen ilmaisevat. Nuorella joukkueella on vielä paljon parannettavaa, varsinkin jos aikoo pelata enemmän kuin yhden pudotuspelisarjan.

− Ei ole mitään ihmeellisimpiä tavoitteita lyöty lukkoon. Tarkastetaan tilanne sitten, kun tämä runkosarja on pelattu loppuun ja pudotuspelit ovat alkamassa. Totta kai lähdetään joka ottelua voittamaan.

− Ehkä tuo tasaisuuden löytyminen auttaa meitä sitten pelaamaan hyvin kärkijoukkueita vastaan pudotuspeleissä. Tiedostamme kyllä sen, että pelin pitää parantua, jos aiotaan voittaa pitkiä ottelusarjoja. Yksittäiset hyvät pelit eivät enää siinä kohtaa riitä.

Suokko oli vuonna 2011 voittamassa MM-pronssia alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen mukana. Tuon lisäksi hänelle on kertynyt 17 ottelua Naisleijonien paidassa, viimeisin kuitenkin kaudelta 2015−16.

− En ole juurikaan miettinyt maajoukkueeseen pääsemistä. Ainahan hyvin pelaamalla on mahdollisuus päästä leirille, mutta sehän ei välttämättä ole pelkästään itsestä kiinni. Tavoite on olla mahdollisimman hyvä pelaaja ja pyrkiä ulosmittaamaan itsestään kaiken. Olisihan se upeaa päästä pelaamaan Suomi-paita päällä maaotteluita.

» Lähetä palautetta toimitukselle