Ilveksen Jarkko Parikka ei uhraa ajatuksiaan vielä pudotuspeleihin − "Pyrimme nyt sarjataulukossa mahdollisimman ylös"

LIIGA / Haastattelu
Jarkko Parikka on summannut kuluvalla kaudella 51 ottelussa tehot 3+16=19.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Ilves voitti Tapparan perjantaina lopulta jatkoajalla 2−1. Ilveksen Jarkko Parikka summasi paikallispelin annin nopeasti.

− Olimme kärsivällisiä. Saimme lopulta tasoitusmaalin ja ylivoimalla voittomaalin, kertaa Parikka.

Tappara ja Ilves tarjosivat fyysisen ottelun. Välillä Hakametsän yleisöä kuohuttivat tilanteet, joista ei rangaistusta vihelletty.

Parikka kehui kuitenkin tuomarilinjaa.

− Nyt sai pelata kovaa. Mielestäni se on hyvä juttu. Varmasti molemmilta jäi pari jäähyä viheltämättä, mutta pitkässä juoksussa ne virheet menevät tasan, aprikoi Parikka.

Oppi Pohjois-Amerikassa pelaamaan kovaa

Jarkko Parikka pelasi juniorina kaksi vuotta Pohjois-Amerikassa. Kaudella 2013−2014 hän pelasi Yhdysvaltain USHL-sarjassa, seuraavalla kaudella puolestaan Kanadan OHL:ssä.

Hän arvioi kehittyneensä Pohjois-Amerikan-aikanaan etenkin puolustuspelaamisessa.

− Siellä oli paljon fyysisempää peliä. Olin aika rimpula juniorina, mutta siellä oppi kovaa peliä. Se oli myös nopeaa peliä pienessä kaukalossa.

Parikka arvioi, että hänen pelinsä on kehittynyt hyvin sujuneeseen viime kauteenkin nähden. Hän on tehnyt tällä kaudella jo yhtä monta tehopistettä (19) kuin edelliskaudella yhteensä.

− Olen pystynyt pelaamaan kokonaisvaltaisemmin. Hyvin on mennyt, mutta loppukautta kohti pitää vain parantaa.

Sekä tällä että viime kaudella hän on murtautunut myös maajoukkueeseen. Tilille on kertynyt seitsemän A-maaottelua.

− Jatkossakin maajoukkueeseen on kova hinku. Kovaa teen töitä, jotta pääsisin sinne joskus uudestaankin. Ne ovat hienoja pelejä ja kokemuksia.

Jarkko Parikka on pelannut seitsemän A-maaottelua ja 47 juniorimaaottelua.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kevään 2016 A-nuorten Suomen mestarit nykyisen liigajoukkueen runkohahmoja

Parikalla on Ilveksen kanssa sopimus ensi kaudesta ja optio kaudesta 2021−2022. Hänen mietteensä ovat tiukasti kiinni kuluvan kauden tavoitteissa.

− Nyt totta kai pyrin auttamaan joukkuettamme, jotta etenisimme pudotuspeleissä pitkälle tänä keväänä. Nyt on kaikki mahdollisuudet siihen. Pystymme voittamaan ihan kenet vain − pitää vain tehdä kovasti töitä.

Parikka voitti Ilveksessä A-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2016. Joukkueessa pelasivat muun muassa nykyisen liigajoukkueen Eemeli Suomi ja Ville Meskanen, päävalmentajana oli puolestaan Jouko Myrrä.

Aiotteko toistaa saman tempun edustusjoukkueessa tänä keväänä?

− Tiedämme, ettei Suomen mestaruuden voittaminen ole aikuisten tasolla helppoa. Ei Ilves olekaan voittanut sitä vähään aikaan, muistuttaa Parikka 35 vuoden tauosta ja jatkaa: 

− Kyllä me uskomme siihen, että kaikki on mahdollista. Paljon pitää kuitenkin parantaa.

Imatran Ketterän kasvatti korostaa silti runkosarjan lopun merkitystä. Ilveksellä on yhä kahdeksan runkosarjaottelua jäljellä.

− Nyt runkosarjan lopussa on tärkeitä pisteitä jaossa. Pyrimme sarjataulukossa mahdollisimman ylös.

Ilves jatkaa otteluitaan heti tänään kotiottelulla SaiPaa vastaan. Ottelu pelataan 1990-luvun teemalla, mikä näkyy muun muassa Ilveksen peliasussa ja hallin musiikissa.

22-vuotias Parikka tuntee Ilveksen historiaa "jonkin verran", mutta lähtee lauantain teemaotteluun avoimin mielin.

− Meillä on kuitenkin niin nuori joukkue, ettei hirveän moni varmasti tiedäkään 1990-luvun historiaa. Saa nähdä, mitä lauantai tuo tullessaan.

− Se on silti yksi peli muiden joukossa, muistuttaa Parikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle