Ilveksen Eetu Päkkilä analysoi kehityskohteensa: "Kovuutta ja röyhkeyttä pitää vielä saada lisää"

LIIGA / Haastattelu
CHL-pelissä kovaa Färjestadia vastaan Eetu Päkkilä lusikoi tärkeän 2–2-tasoituksen.
Kuva © Jarno Hietanen
Eetu Päkkilä oli junnuvuodet Oulun Kärpissä todella tehokas ja hänen odotettiin nousevan sarjan kärkipelaajaksi. Huipputehot ovat antaneet odotuttaa itseään, mutta Päkkilä tietää kehityskohteensa.

Eetu Päkkilä teki Kärppien A-junioreissa kausina 2017–19 sadassa pelissä yhtä monta pistettä. Turhaan ei hänen odotettu olevan tehokas myös Liigassa, sillä harvassa ovat pelaajat edes A-junioreissa, jotka pelaavat piste per peli -tahdissa pari kautta putkeen.

Tampereen Ilves kiinnostui tehokkaasta hyökkääjästä ja hankki Päkkilän riveihinsä kaudelle 2019–20. Päkkilä on näyttänyt teknisellä luistelutaidolla ja sulavalla kiekonkäsittelyllä sen, etteivät suuret tehot juniorivuosina ollut ihme.

Neljällä edellisellä kaudella Liigassa tehot ovat kuitenkin antaneet odotuttaa itseään. Päkkilä on pelannut jo 204 peliä Liigassa, mutta tehoja ei ole tullut odotetunlaisesti, vaan pistekeskiarvo peliä kohden on 0,3:n luokkaa.

Täytyy tietysti muistaa, että Päkkilän rooli on ollut pääosin kolmos- tai nelosketjussa.

− Kyllä Ilveksessä nelosketjusta on mahdollisuus päästä ylempiin ketjuihin, jos valmentaja huomaa, että peli kulkee. Meillä on muutenkin hyviä pelaajia joka ketjuun ja töitä saa tehdä joka päivä, että pääsee aina seuraavan pelin kokoonpanoon.

Päkkilä voisi hakea suurempaa roolia pienemmästä seurasta, mutta se ei ole ollut mielessä.

− Minun mielestäni Ilves on loistava paikka kehittyä pelaajana ja ei minulla ole mitään ajatuksia muualle mennä. Olen mielestäni kehittynyt joka vuosi kokonaisvaltaisena pelaajana.

Päkkilä tiedostaa, että suurimmat kehityskohteet ovat kovuus ja röyhkeys.

− Kovuutta ja röyhkeyttä pitää saada lisää. Tiedostan sen itse ja sitä myös valmennus minulta odottaa.

Färjestadia vastaan näitä elementtejä nähtiin röyhkeässä maalinedustalta tehdyssä 2–2-tasoitusmaalissa ja muutamassa maalille ajossa.

Puhuttaessa vielä seuran ja Päkkilän omista tavoitteista Päkkilä toteaa, että mestaruus on ainoa joukkueen tavoite ja hänen henkilökohtaisena tavoitteena on nousta vähitellen kärkiketjuihin.

Potentiaali on siis kova ja kehityskohteet selvillä, joten Päkkilän nousu Liigan kärkipelaajien joukkoon on vain ajan kysymys.

» Lähetä palautetta toimitukselle