Ilmaveivimaali, maalivahtien huippuilta ja ykkössentterin loukkaantuminen − "Tämä oli niin sanotusti villi peli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Raimo Helminen oli mietteliäänä median edessä Ruotsi-pelin jälkeen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Ruotsin nuoret jatkoivat alkulohko-otteluiden voittoputkeaan, kun Suomi koki karvaan jatkoaikatappion. Lisää huonoja uutisia tuli kolmannessa erässä, kun ykkössentteri Rasmus Kupari jätti ottelun kesken. Päävalmentaja Raimo Helmisellä riittää mietittävää jos käyttöön jää vain yksitoista hyökkääjää.

Suomen U20-maajoukkue hävisi tapaninpäivän iltaottelunsa Ruotsille jatkoajalla. Suomi johti ottelua pitkään maalilla, mutta Ruotsi tasoitti ottelun viitisen minuuttia ennen loppua. Lopulta keltapaidat rankaisivat myös jatkoajalla Suomen kapteeni Lassi Thomsonin istuessa jäähyllä.

− Hermostuneita oltiin pelin alussa, ei saatu jalkoja auki, eikä päätäkään sitä kautta. Pikkuhiljaa erän lopussa päästiin mukaan. Hetkittäin pelattiin hyvin, mutta liian paljon tuli virheitä. Peli ajautui välillä pois käsistä täysin. Tämä oli niin sanotusti villi peli, päävalmentaja Raimo Helminen kertaa ottelua.

Ottelun tärkein hahmo Suomen joukkueesta oli kiistatta maalivahti Justus Annunen, joka torjui 45 laukausta ja nollasi kourallisen läpiajojakin. Otteista paistoi kova itsevarmuus.

− Annunen oli huikea maalissa. On se kai aika hyvä ollut tällä kaudella aina kun on pelannut tällä kaudella. Ei voi kuin kehua. Kyllä pitää saada puolustuspeli selvemmäksi, läpiajoja ei voi antaa tuollaisia määriä.

Ottelun puhuttavimpiin hetkiin kuului kolmannessa erässä sattunut ikävä tilanne, jossa Suomen ykkösketjun sentteri Rasmus Kupari loukkasi jalkaansa ja jätti pelin kesken. Hänet talutettiin jäältä, mutta penkiltä koppiin hän pääsi ilman taluttajaa.

− En osaa sanoa yhtään nykytilasta, täytyy lääkäriltä kysyä. En nähnyt tilannetta, enkä ole vielä edes katsonut videolta.

Jos Kupari joutuisi pidemmälle sairaslomalle, Suomen hyökkääjistössä riittää mietittävää. Joukkueella olisi silloin käytössään vain yksitoista hyökkääjä, eikä vahvistuksia voi kutsua, kun kaikki kisapassit on leimattu. Mahdollisuuksia ovat yhdentoista hyökkääjän kierrättäminen tai puolustajan siirtäminen hyökkäykseen.

− On monia vaihtoehtoja, ei se mahdotonta ole pyörittääkään hyökkääjiä. Pakkia pystyy käyttämään hyökkäyksessä tai pelaamaan yhdellätoista hyökkääjällä. Tässä kun ei varamiehiä ole joukkueessa, niin tämä systeemi on tällainen. Asian kanssa on elettävä, jos jotain tapahtuu. On omassa päässäkin monta erilaista suunnitelmaa tilanteeseen, Helminen pohtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle