Ilkka Heikkinen kiitteli tuomareita hätiköimättömyydestä: "Yleensä tällaisia taklauksia pelästytään"

LIIGA / Haastattelu
Ilkka Heikkinen on saanut parannettua pelituntumaansa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Lukko haki tylyillä otteilla voiton Jyväskylästä olemalla selvästi parempi kuin JYP. Siitä kielivät myös loppulukemat, jotka kirjattiin raumalaisille 3−1.

Peli oli taktista ja laadukasta, jossa kohahduttavat tilanteet olivat vähissä. Kohahduttavin oli David Nemecekin taklaus Samuli Ratiseen

Ratinen kyyristyi tilanteessa ja jäi Lukko-puolustajan jyrän alle. JYP-leiristä protestoitiin käsien olleen ylhäällä ja kontaktin osuneen päähän, mutta tuomariston mielestä taklauksessa ei ollut vikaa.

Näin ollen rangaistus jäi viheltämättä, ja se ilahdutti Lukon kapteenia Ilkka Heikkistä.

− Taklaus oli puhdas, eikä ollut lähelläkään päätä. Hyvä, ettei tuomaristo hätiköinyt, vaan oli hereillä ja tuomitsi tilanteen oikein.

− Usein tällaisista pelästytään ja ajatellaan, että "varmasti paha taklaus, pakko antaa vähintään kymmenen peliä pelikieltoa!"

Ottelun jälkeen ei ollut vielä tiedossa, meneekö tilanne kurinpitokäsittelyyn. Tilanne näkyy videolta alla.

Suunta löytymässä

Voitto oli Lukolle neljäs peräkkäin. Heikkinen on tyytyväinen suunnasta, joka Lukon tekemisestä on nähtävillä.

Pekka (Virta) on koittanut valaa meihin hyvää fiilistä. Vaikka hauskaakin pitää olla, pitää olla myös fiksu. Nyt sellainen tekeminen on löytynyt.

− Itselläkin on alkanut peli kulkea. Seitsemän kuukauden kesäloman jälkeen oli vähän hakemista, mutta nyt on alkanut päästä rytmiin. Ensimmäiset kymmenen peliä meni totutellessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle