Ilari Melart on ryhtynyt Ruotsissa maalitykiksi – maajoukkue tuo hymyn pakin kasvoille

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ilari Melart oli tyytyväinen Suomen otteisiin Pietarissa. Vain maali jäi puuttumaan.
Kuva © Satu Pitkänen
Pietarin Gazprom Areenalla pelatun ottelun jälkeen haastateltavaksi saapuu hymyilevä mies. Ilari Melart on palannut Leijonien riveihin muutaman vuoden tauon jälkeen, ja kaikesta päätellen kokemus on ollut positiivinen.

Ilari Melart on Euro Hockey Tourin Venäjän osaturnauksessa pelannut kaikki kolme osaottelua.

– Ihan hyvin me pelattiin, mutta maalithan tässä ratkaisee. Kieltämättä venäläisillä oli ihan hyvä veskari. Syvemmät analyysit tulee valmennusjohdolta, mutta pinnallinen tunne on, että hyvin pelattiin, mutta se ei sitten riittänyt, Melart kommentoi, vaikuttaen silti hyväntuuliselta.

Venäjä pääsi heti ottelun alussa johtoon ylivoimalla. Venäläisyleisö, jonka viralliseksi määräksi annettiin 67 877, mylvi volyymit kaakkoon, mutta ottelun loppua kohden Suomi pääsi mukaan peliin. Lopputuloksen 2-0 Venäjä löi reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

– Jää ei ollut ihan maailman paras. Kun kaukalo on pieni, niin ei ole välttämättä niin paljon lavasta lapaan syöttöä, ja samahan se jää on molemmille, Melart aloittaa.

Mutta tunnustaa sitten:

– Olen joskus vieläkin huonommalla jäällä pelannut, mutta en montaa kertaa. Eikä tuo ollut ulkoilmapeli, kun stadionin katto oli kiinni...

Ulkona satoi räntää ihan urakalla.

– No sitten oli varmaan parempi, että oli katto kiinni.

Ruotsin liigan Växjössä kautensa vasta lokakuussa aloittaneen Melartin kausi on mennyt tähän mennessä "ihan hyvin".

– Tuntuu, että olisin aiemminkin voinut tehdä pisteitä, mutta ei ole ollut sellaista joukkuetta, että olisi saman tien päässyt ylivoimaan. Växjössä on annettu mahdollisuudet, ja siihen tilaisuuteen on tartuttu, Melart pohtii.

– Tulin joukkueen mukaan kesken kauden, ja homma ei ollut vielä lähtenyt toimimaan hirveän hyvin. Valmentajalle oli helpompi tehdä siinä vaiheessa muutoksia.

Melart pääsi pelaamaan heti ensimmäisessä pelissään ylivoimaa, ja hänen laukaustaan ei SHL:ssä osattu varoa.

– Välillä pääsin laukomaan päälle kymmenenkin kertaa ottelussa. Mulla on kuitenkin ihan hyvä laukaus, niin kyllä niistä kymmenestä joku sisäänkin menee. Viimeseen kolmeen-neljään peliin on seissyt koko ajan joku edessä, niin on ollut vähän vaikeampaa. Alussa oli aikaa vapaasti hakea sitä laukaisupaikkaa, Melart myhäilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle