Ilari Melart nautti juhlaottelun voitosta ja uskoo joukkueeseensa – "Kylmät väreetkin siinä tuli"

LIIGA / Haastattelu
Ilari Melart nautti juhlapelin tunnelmasta.
Ilari Melart kertoo Helsingin IFK:n pelaavan suurta roolia hänen elämässään. Hän kokee, että synkkä syksy on nyt selätetty ja uusi vuosi on tuonut joukkueelle hyvän vireen.

Helsingin IFK juhlistaa kuluvalla kaudella 125-vuotista taipalettaan. Perjantai-illan ottelu HPK:ta vastaan oli joukkueen toinen juhlaottelu kolmesta.

Kotijoukkueen hyväksi maalein 4–1 päättyneessä ottelussa joukkue puki ylleen peliasun, josta löytyi kaudet 1993–1996 peliasua koristanut viisisakarainen tähti. Kauden juhlaottelua oli seuraamassa pelaajia vuosien 1980 ja 1983 mestarijoukkueista.

IFK:n puolustaja Ilari Melart kuvailee hifkiläisyyden olevan iso osa hänen elämäänsä.

– Olen täällä jäähallilla lähestulkoon puolet elämästä viettänyt sekä junnuissa että aikuisissa. Se on niin suuri osa elämää, että sitä on vaikea enempää sanoin kuvailla, Melart kuvailee.

Melartilla on pitkä IFK-taival takanaan. Ensimmäisen kerran Melart pukeutui punapaitaan D-junioreissa ja pelasi joukkueessa aina kevääseen 2013 saakka. Hän oli myös mukana vuoden 2011 mestarijoukkueessa.

Pitkän matkan jälkeen Melartin karavaani saapui takaisin Helsinkiin. Puolustaja palasi viime toukokuussa takaisin Stadiin kolmen vuoden sopimuksen kera.

Juhlapelin voitto tuntui tavallista paremmalta.

– Tuntuu ehkä paremmalta varsinkin siinä mielessä, että oli lähes täysi tupa ja tuli aika hieno startti pelille, kun legendat olivat paikalla. Kylmät väreetkin siinä tuli, Melart kertoo.

Melart keräsi yhden syöttöpisteen juhlaotteluvoitossa.
Kuva © Aleksi Koskinen

Nousujohteinen tammikuu

IFK:n kausi on ollut enemmän ala- kuin ylämäkeä. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että joukkue alkaa vihdoin löytämään tapoja otteluiden voittamiseen. Melart on asiasta samaa mieltä.

– Tänäänkin tuntui, että tässä ottelussa oli paljon hyvää. Jatketaan siitä ja otetaan mukaan hyviä juttuja. Tänään tuntui hyvältä ja on tuntunut viime aikoina moni muukin ottelu.

Joukkueen johtaviin puolustajiin kuuluva Melart on kauden 38 otteluun tehnyt tehot 5+10. Pelaaja suhtautuu omaan suoritukseensa nöyrästi.

– Ihan hyvältä tuntuu, ei siinä kummempaa.

– Ainahan tuossa on pieniä asioita, joita yrittää parantaa, mutta jatketaan samaa rataa, Melart tiivistää.

Tilastojen puitteissa IFK:ta voidaan pitää jopa pienoisena mustana hevosena pudotuspelikevättä ajatellen. Tähän Melart ei ota kantaa, mutta hän toteaa uskovansa joukkueeseensa täysillä.

Juhlaottelun tähti oli syksyllä joukkueeseen liittynyt Kristian Vesalainen, joka löi tauluun tehot 1+2. Tammikuussa joukkueeseen liittyi myös kanadalainen Kevin Roy, jolle HPK-ottelu oli toinen punapaidassa. Hän saalisti ottelussa syöttöpisteen, joka on hänen ensimmäinen Liiga-pisteensä.

Melart kehui kaksikkoa voittoisan ottelun jälkeen.

– Kyllä hän (Roy) vaikuttaa ihan pelimieheltä. Tuossa noin viisi jenkkiä suuhun, remmi auki alkulämmössä ja lätty tippuu lapaan. Uskon, että hyvä siitä tulee varsinkin, kun pääsee peliin sisään.

– Sitten tämä toinen kaveri (Vesalainen), joka on jo vähän pidempään ollut. Hän istuu joukkueeseen kuin hanska käteen tai mitä vertauskuvaa ikinä haluaakaan käyttää, hän naurahtaa.

IFK on sarjataulukossa kymmenentenä ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Joukkueella on runkosarjaa jäljellä 21 ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle