"Ikosen kiharat" väistyivät Kiven aikalisän ansiosta − ratkaisija Mieho: "Puoltatoista erää ei saa nukkua"

LIIGA / Haastattelu
Mieho otti yleisönsä pelin jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves teki lauantaina sen, mikä siltä jäi edellisottelussa tekemättä. Tupsukorvat nousivat takaa-ajoasemasta voittoon. Varsinaisen peliajan jälkimmäinen puolisko oli kotijoukkueen näytöstä.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kutsui joukkonsa koolle samalla kellonlyömällä, jolla Pelicans siirtyi Hakametsässä kahden maalin johtoon. Monimutkaisia poppakonsteja ei fläppitaululle ilmestynyt.

− Oli aika helppo piirtää. Pelasimme alussa kuin huopatossusillaan. Emme tehneet mitään sähäkästi, kun saimme kiekon. Lähdimme kuin (Joona) Ikosen kiharat joka suuntaan, puhisi Kivi.

− Nyt vedetään niin kuin (apuvalmentaja) Olli Salon tukka - piikkisuoraan. Partureilta voi pölliä toisinaan hyviä ohjeita. Ainoa viestini oli, että kiemurat piti saada helkuttiin.

Herätys, mutkat suoraksi ja voitto haaviin

Kotijoukkueen sankariksi nousi Panu Mieho, joka iski paitsi tasoituksen 2−2:een, myös voitto-osuman jatkoajalla.

− Hänellä oli hyvä päivä. Tilanteita alkoi syntyi heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen, pääluotsi kehu.

Pelaajan itsensä näkökulmasta käänteen tehnyt aikalisä sisälsi ärräpäitä ja tiukkaa asiaa.

− Muutama aika voimakas sana ja painotus tiettyihin asioihin. Heräsimme siitä todella hyvin, ja teimme maalin seuraavassa vaihdossa.

Ilves oli tullut jo maalin päähän, ja vain muutama minuutti siitä, oli tupsukorvien aika tuulettaa Miehon illan ensimmäistä.

− Kulmasta kiekko mukaan ja jalalla liikkeelle. Olli Vainio blokkasi hyvin yhden äijän. Siitä aukesi paljon tilaa, ja pääsin maalille vetämään längeistä sisään.

Sitkeä Ilves sai takalinjoilleen kokemusta

Tamperelaisten riveissä pelasi ensimmäisen ottelunsa kanadalaispakki Cam Barker.

− Hän on kokenut äijä, jolla on pelejä ja pistetäppiä niin NHL:stä kuin Venäjältäkin. Hän on viimeisen päälle kova jätkä ja iso palanen meidän puolustustamme, Mieho analysoi joukkuekaveriaan.

Edellisessä ottelussaan TPS:ää vastaan Ilveksen kiri jäi kolmeen maaliin, mikä tarkoitti maalin tappiota. Pelicans-pelissä kiri oli lyhyempi, mutta tuloksen kannalta voitokkaampi.

− Sitkeydestähän se kertoo. Jaksamme pelata sen verran kuin ottelu kestää. Pelien alkuihin on keskityttävä. Puoltatoista erää ei saa nukkua tai muuten alkaa jossain vaiheessa tulla lunta tupaan, Mieho tiesi kertoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle