Iiro Pakarinen tuo HIFK:n arvot kaukaloon

LIIGA / Haastattelu
Iiro Pakarinen on jälleen tutussa nutussa Nordiksella.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Jokereiden raunioilta Liigaan palannut Iiro Pakarinen on valmis menestymään HIFK:n paidassa. Pakarinen tuo pöytään intohimoa illasta toiseen. Hän kertoi Jatkoajalle myös HIFK:n tämän kauden arvoista ja ensi kauden suunnitelmistaan.

Jos pitäisi nimetä yksi pelaaja Helsingin IFK:sta, joka edustaa  IFK-pelaajan prototyyppiä, se voisi hyvin olla Iiro Pakarinen. Tuore olympiavoittaja liittyi HIFK:n joukkueeseen maaliskuun alussa, ja kun hän on kaukalossa brändille osuvasti sattuu ja tapahtuu. 

Pakarinen on ollut tyytyväinen paluustaan "Nordikselle". 

− Samat upeat fanit ovat edelleen hallilla. Hyvältä on tuntunut, täytyy myöntää, hän sanoo. 

Pakarinen on kotoisin  Suonenjoelta, mutta HIFK on hänelle varsin merkityksellinen seura. Sen seuraaminen alkoi ylä-asteiässä, kun Suonenjoen Kiekko-Karhujen pelit eivät enää riittäneet täyttämään nuoren miehen kiekkonälkää.

Tehotrio Brett Harkins, Timo Pärssinen ja Kimmo Kuhta jättivät jäljen nuoren miehen sydämeen. Samalla tavalla Pakarisen esitykset kaukalossa sulattavat monen nuoren kiekonseuraajan sydämet. Pakarisessa tulee vereksi moni niistä piirteistä, jotka ovat perinteisesti yhdistetty helsinkiläisseuraan. Pakarinen pystyy allekirjoittamaan näkemyksen.

− Sellainen tietty intohimo ja itsensä likoon laittaminen, mitä omassa pelissäni on sopivat hyvin myös IFK:hon. 

Päävalmentaja Ville Peltosen suulla on tällä kaudella puhuttu monessa yhteydessä joukkueen arvoista. Päivittäisessä tekemisessä arvot tulevat esille tekojen kautta. Työnteko ja työteliäisyys ovat arvoja tärkeitä IFK:ssa, jotka nousevat esille myös Pakarisen puheesta.

Pakarinen ei osaa sanoa vielä jääkö visiitti Nordikselle vain ranskalaiseksi. Ensi kaudeksi hänellä on Jokereihin vielä KHL-sopimus, jonka kohtalo ratkeaa myöhemmin.

− Minulla on voimassa oleva sopimus Jokereihin ensi kaudeksi. Sitä en tiedä vielä yhtään, mikä sen meininki on, Pakarinen sanoo.

Monipuolinen Pakarinen on valmiina pudotuspeleihin

Pakarinen on kansainvälisen luokan pelimies, jonka valmentaja voi heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Häneltä sujuvat niin ali- kuin ylivoimatkin ja tarvittaessa hän pystyy pelaamaan keskellä tai puolustajana.

Monipuolisuuden ohella hänen varressaan on voimaa. Sen on saanut huomata jo tämän lyhyen visiitin aikana useampi vastustaja, joka on yrittänyt taklata Pakarista tai joutunut itse miehen jyrän alle.

Osa Pakarisen räjähtävyydestä on tullut ikään kuin annettuna, mutta lisäksi mies on viettänyt paljon aikaa punttisalilla.

− Liigaan tullessani huomasin olevani aika raakile. Kyllä se on vaatinut, että pohjia on tehyt aika monta vuotta ja aika paljon on tehty salillakin hommia. Ei se ihan ilmaiseksi se fyysisyyskään ole tullut, hän sanoo.

Tulevassa pudotuspelisarjassa Suonenjoen härän vahvaa kamppailupelaamista saavat tuta turkulaisseuran pelaajat. Jo taputellussa runkosarjassa Pakarinen ei TPS vastaan ehtinyt pelata, mutta tietää, että viimeisten vuosien aikana joukkueiden välillä on pelattu  kuumiakin otteluita.

− Nämä kevään pelit ovat pelaajan huippuhetkiä. Hieno päästä pelaamaan, kun aurinko lämmittää ja lumet sulavat. Viime vuosina näitä ei ole liikaa päässyt pelaamaan, hän sanoo.

Viimeiseksi en malta olla kysymättä, että kumpi maistuu stadilaistuneelle savolaiselle paremmin Hanna Partasen lihapiirakka vai Aseman Möttönen. 

− Näistä kahdesta, jos pitää valita niin Hanna Partasen lihis.

Hyvä valinta.

» Lähetä palautetta toimitukselle