Iiro Pakarinen oli pitkään pois maajoukkueesta perheen vuoksi − "Muutaman kerran tuli pyyntö"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pakarinen on nauttinut maajoukkuepeleistä.
Kuva © Samuli Huikuri
Leijonia MM-kisoissa edellisen kerran 2014 edustanut Iiro Pakarinen odottaa Saksan kohtaamista vesi kielellä.

Iiro Pakarinen pelasi Saksan maajoukkueen nykyisten valmentajien Toni Söderholmin ja Ville Peltosen kanssa aikanaan yhtä aikaa HIFK:ssa. Tuolta ajalta hyökkääjälle on jäänyt paljon hyviä muistoja.

− Sain heiltä isällisiä ohjeita sekä kentällä että sen ulkopuolella. Villen vieressä istuin pukukopissakin. 

Pakarinen iski puolivälierässä kiekon kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen myötä.

− Ajoin maalille ja Anton Lundell heitti kiekon sinne. Luulin kiekon menneen maaliin ja yhdyin vain muiden tuuletuksiin. Ilmeisesti tuomarit eivät nähneet kiekkoa maalissa, Pakarinen kertasi.

Välierää hyökkääjä odottaa innolla. Hän mainitsee Saksan vaarallisimpina pelaajina puolustaja Moritz Seiderin ja hyökkääjä Lukas Reichelin. Leijonat ei ole juuri erikoistilanteita pelannut kuluvan turnauksen aikana.

− Meidän on jatkettava tiivistä puolustusta ja neljän ketjun peliä. En tiedä, mistä jäähyttömyys otteluissa johtuu. Ei ole tullut virheitä meiltä tai tuomareilta.

Edellisen kerran Suomea MM-tasolla Minskissä 2014 edustanut Pakarinen kertoi syyn, miksi Pohjois-Amerikassa ja KHL:ssä vietettyjen vuosien aikana häntä ei maajoukkuepaidassa juuri nähty.

− Muutaman kerran tuli pyyntö, mutta olen päättänyt olla lähtemättä. Olin pitkiäkin aikoja perheestä erossa, kun he pysyivät Suomessa.

Pakarinen toteaa, että tämän vuoden kisajoukkueeseen mukaan lähtemistä ei ole tarvinnut katua.

Muokattu: 4.6.2021, kello 19.01: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle