Iikka Kangasniemi harmitteli Pelicansin tehottomuutta toisessa finaalissa

LIIGA / Haastattelu
Kangasniemi on ollut lahtelaisten parhaimmistoa viime otteluissa.

Pelicans kärsi kotonaan 2–0-tappion Tapparalle. Samalla ottelusarjassa tamperelaiset siirtyivät saman verran lahtelaisia edelle.

Pelicans pelasi toisessa välierässä jo ehjemmän kamppailun kuin keskiviikkona Tampereella, mutta ainoastaan maalit jäivät kotijoukkueelta uupumaan.

Pelicansin näkyvimpiin pelaajiin viime otteluissa kuulunut Iikka Kangasniemi löysi selkeän syyn, jolla voitto olisi voinut irrota Tapparaa vastaan Lahden perjantai-illlassa.

– Pääasiassa jäi kiinni siitä, ettei tehty maaleja. Mielestäni oli muutamia erittäin hyviä maalipaikkoja, joissa olisi pitänyt olla vain terävämpi, Kangasniemi summasi.

Pelicans sai ottelussa pelata reilut kymmenen minuuttia ylivoimalla. Lahtelaisten ylivoima pyöri välillä mallikkaasti ja se pääsi myös luomaan erittäin vaaralliset maalipaikat, mutta Christian Heljangon taakse kiekkoa tuntui olevan mahdoton saada. Kertaalleen lahtelaiset osuivat kuitenkin maalirautoihin, mutta tärkein eli maali jäi tekemättä.

– Meillä oli riittävästi laadukkaita paikkoja ylivoimalla, mutta niistä pitää vain pistää sisään kiekkoa.

Pelicans pelasi perjantaina ehjemmän ottelun kuin Tampereella keskiviikkona. Lahtelaiset eivät kuitenkaan suuria muutoksia ottelua ennen olleet suunnitelleet, vaan samalla idealla joukkue lähti myös toiseen finaaliotteluun.

– Oikeastaan samalla sapluunalla lähdettiin tähän otteluun. Ensimmäisen erän alku oli meille hankala, mutta pystyttiin siitä sitten parantamaan koko ajan. Pystyimme pelaamaan ottelussa samalla tavalla kuin Tampereella toinen erä aina niihin maaleihin saakka.

Pelicans tarvitsisi kipeästi voittoa lauantailta, jos se haluaa vielä suuren ennakkosuosikin kukistaa finaalissa. Pelistä löytyi jo oikeita elementtejä jopa voittoon asti, mutta tarkennuksia vielä varmasti kelaillaan ottelun jälkeen.

– Pitää tuossa hieman videoita katsoa. Viidellä viittä vastaan -pelaaminen oli meillä hyvää tässä ottelussa. Rohkeasti vain ja joukkueena pelataan Tampereella.

Kangasniemi vaihdettiin päätöserään uuden kaksikon kanssa pelaamaan, kun taitava laitahyökkääjä löysi itsensä Elias Vilénin ja Aatu Jämsenin vierestä.

– Hyviä siinä oli pelata. Taitavia jätkiä molemmat ja lukevat peliä hyvin. Ei sillä ole väliä, kenen kanssa pelaan, kun tuossa on hyviä pelaajia paljon.

Hyökkääjä on ollut pudotuspeleissä erinomaisessa iskussa. Kangasniemi on ollutkin lahtelaisten hyökkäyksen tärkein palanen ottelusarjassa. Tehoistaan hyökkääjä ei tunnetusti liikoja stressejä kanna.

– En minä niitä sen enempää mieti. Koitan pelata vain niin hyvin kuin pystyn. Kyllä niitä tehoja tulee myös.

» Lähetä palautetta toimitukselle