IPK:ssa odotetaan vieraskiertueen jälkeen odottavaa joulutaukoa − "Saamme hieman ajatuksia irti jääkiekosta"

MESTIS / Haastattelu
Toista kauttaan IPK:ssa pelaava Veikka Halonen on alkukauden aikana tehtaillut pisteitä hyvällä tahdilla.
Kuva © Timo Savela
Veikka Halonen ja Juuso Heikkilä korostavat joulutauon merkitystä pitkän kauden aikana.

Iisalmen jäähallissa eli tuttavallisemmin Kankaan montussa on juuri alkamassa Mestiksen kärkipaikkaa hallussaan pitävän IPK:n aamujää. Omaehtoisen harjoituksen jälkeen joukkue pakkautuu linja-autoon ja aloittaa pitkän bussimatkansa kohti Turkua.

− On hyvä tunnelma lähteä yhdessä joukkueen kanssa pelimatkalle jo tänään. Mestiksen kärkipaikka ei tuo paineita, mutta jokaiseen otteluun on valmistauduttava hyvin ja pelaamisemme on kehityttävä koko ajan, IPK-hyökkääjä Veikka Halonen kuvaili aamupäivän tunnelmia keskiviikkona.

Joukkue haluaa olla valmiina torstaina, kun vastaan luistelee alkukauden kankeuden jälkeen nousujohteisesti pelannut TUTO. Kolmipäiväisen vieraspelimatkan toisena vastustajana on perjantaina Tampereella KOOVEE. IPK:n pelaajien ei tarvitse hakea motivaatiota tulevia kamppailuja varten kaukaa.

− Lähdemme todella motivoituneina vierasotteluihin. Viimeisimmästä ottelusta Hermestä vastaan jäi paljon hampaankoloon ja emme ansainneet siitä ottelusta voittoa. Odotan otteluita innolla ja heti torstaina pääsemme mittaamaan tasoamme Turussa.

− TUTO on parantanut peliään todella paljon ja ottelu on meille iso haaste. Meidän on oltava todella valmiita siihen otteluun, Juuso Heikkilä totesi.

Joulutauon aikana harjoitellaan ja levätään

Perjantain ottelun jälkeen IPK:lla on 13 päivän ottelutauko. Tauon ajalle joukkueella on selkeä suunnitelma. Joulun molemmin puolin harjoitellaan kovaa, ja välissä on muutama ansaittu lepopäivä.

− Joulutauko on meille todella tärkeä asia. Osa ulkomaalaispelaajista ja esimerkiksi Etelä-Suomesta kotoisin olevat pelaajat ehtivät käydä kotonaan. Kesken kauden se ei välttämättä ole aina helppoa. Voimme viettää aikaa perheidemme kanssa ja uskon, että tauon jälkeen joukkue on energisempi, Heikkilä kertoo tauon merkityksestä.

Halonen on ketjukaverinsa kanssa samoilla linjoilla.

− Saamme hieman ajatuksia irti jääkiekosta ja levättyä lyhyen tauon aikana. Tauko on kyllä tässä vaiheessa kautta ihan tarpeellinen.

Kaksikko haluaa kehittää pelaamistaan koko kauden ajan

Halonen ja Heikkilä ovat pelanneet syyskauden aikana paljon samassa hyökkäysketjussa. Yhteistyö on ollut toimivaa ja tehokasta, sillä he ovat joukkueen sisäisessä pistepörssissä sijoilla kolme ja neljä. Keskushyökkääjän paikalla on ollut enemmän vaihtuvuutta.

− Mielestäni yhteispelimme on kehittynyt koko ajan. Olemme alusta asti saaneet hyvin tulosta aikaiseksi hyökkäyspäädyssä. Alkukauden aikana meillä oli vaikeuksia puolustuspelaamisessa ja miinuksia tuli sen verran, että välillä toppatakki oli tarpeen.

− Olemme työskennelleet paljon puolustuspelin parissa ja se on ollut viimeisimmissä otteluissa paljon parempaa, Heikkilä analysoi.

Molemmat toteavat olevansa pelaajina hieman samantyylisiä. Luistelunopeus ja hyökkäyspeli ovat kaksikon vahvuuksia.

− Osaamme lukea toisiamme kentällä aika hyvin ja se osa-alue pelissämme on kehittynyt koko ajan. Toki jonkinlaista pelillistä kemiaa meillä oli jo heti alkuvaiheessa.

− Joukkueessamme on hyviä pelaajia ja hyvä pelityyli. Harjoittelemme kovalla tahdilla ja koen, että tässä joukkueessa on mahdollista kehittyä pelaajana, Halonen kertoo.

Joukkueen kanssa asetettuja tavoitteita kohti

Kauden tavoitteista kysyttäessä Halonen ja Heikkilä molemmat korostavat joukkueen kanssa asetettujen tavoitteiden merkitystä. Runkosarjassa joukkueen tavoite on sijoittua kuuden parhaan joukkoon ja pelaamista halutaan kehittää koko ajan kevättä ja pudotuspelejä lähestyttäessä.

− Jaksotamme kautta ja emme katso liian kauas tulevaisuuteen. Etenemme pykälä kerrallaan kohti kevättä, Heikkilä toteaa.

Halonen on hyökkääjäkollegansa kanssa samoilla linjoilla ja korostaa joukkuepelaamisen merkitystä.

− Kun pelaamme joukkueena hyvin, on myös henkilökohtaisella tasolla suurempi mahdollisuus onnistua.

» Lähetä palautetta toimitukselle