IPK:n Tuomas Vartiainen lupaa: "Olemme ilkeä, fyysinen ja yhdessä töitä tekevä joukkue"

MESTIS / Haastattelu
Tuomas Vartiainen tuli Peli-Karhuihin hakemaan seuraavaa askelta urallaan. Mies uskoo, että joukkueella on hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut on kesän aikana uusiutunut kovasti. Puhuri on käynyt niin puolustus- kuin hyökkäysosastolla, mutta lähtijöiden tilalle on saatu mitat täyttäviä miehiä. Etenkin hyökkäykseltä on lupa odottaa kahta aikaisempaa Mestis-kautta parempaa tulivoimaa, eikä Damir Galinin paluuta puolustukseen sovi vähätellä.

Iisalmelaisten karhupaitaan täksi kaudeksi vaihtanut Tuomas Vartiainen on nuoresta 22 vuoden iästään huolimatta ehtinyt kiertää jo useammassa seurassa Pohjois-Pohjanmaata.

Oululaissyntyinen kärppäkasvatti on pelannut C:n SM-karsintaa ja I-divisioonaa YJK:n ja JHT:n yhdistelmäjoukkueessa sekä B:n Mestistä Kiekko-Laserissa ja B2:n Liigaa Haukiputaan Ahmoissa.

Kärpiin paluu tapahtui kaudella 2013-14 B-junioreiden SM-sarjaan ja kärppäleirissä pelit jatkuivat Liigaan saakka. Kahden viime kauden aikana pelejä on tullut niin Liigassa kuin lainalla eri Mestis-seuroissa.

Iisalmeen miehen sai lopulta yhteinen pohdinta agentin kanssa sekä se, että Iisalmessa oli tarjolla rooli, joka voisi siedä miehen vielä yhden portaan ylöspäin urallaan.

− Agentin kanssa asiaa pohdittiin, ja täällä paketti oli itseni kannalta paras mahdollinen. Kun perhekin näytti vihreää valoa, niin tänne tuleminen oli ehdottomasti paras vaihtoehto, Vartiainen uskoo.

Napsu parempaan ja Liigaan

Vaikka Vartiaisen katse on koko muun joukkueen tavoin vain joukkueessa ja ensi kauden menestyksessä, suostuu mies lopulta pohtimaan myös omaa uraansa. Vahvuudet ovat hyökkäyspelaamisessa ja kiekollisessa taidossa, mutta paljon on myös parannettavaa

− Vahvuuteni on hyökkäyspelaamisessa ja kiekolla olen vahva. Fysiikkaa pitää saada vahvemmaksi ja kokonaisvaltaista pelaamista tasaisemmaksi illasta toiseen. Nämä ovat osa-alueita, joita voi parantaa. Taitoa olisi vaikea enää tällä iällä kehittää, Vartiainen pohtii.

Kysymykseen, missä mies näkee itsensä pelaamassa kolmen vuoden päästä, on vastaus valmiina.

− Liigassa ehdottomasti. Uskon, että olen silloin jo valmis Liigaan.

Kankaan monttuun ei tulla voittamaan

Karhuperheeseen nyt syksyn kovan treenikauden kuuluneen Vartiaisen usko omaan joukkueeseen on kova. Joukkueen asettama tavoite pudotuspelipaikasta on realistinen ja siihen uskotaan kuin vuoreen. Pelaaja, joka on omassa joukkueessa tehnyt suurimman vaikutuksen, on myös helppo nimetä.

Hämäläisen Aatua ei voi olla ihastelematta. Tekemisessä ja kentällä näkee, että mies on joskus pelannut isoissa sarjoissa ja isoja pelejä. Joukkueen tavoite on hyvä jokapäiväinen työnteko ja sitä kautta yltää pudotuspeleihin, Vartiainen lataa.

Kauden henkilökohtaiset tavoitteet on pysyä terveenä ja saada tasainen hyvä vire, joka tuo sitten onnistumisia, mutta joukkueena menestyminen vaatii omilla vahvuuksilla pelaamista. Ne ovat Vartiaisella selvillä.

− Parin viime kauden aikana kävin täällä muiden jengien mukana ja ei täällä helppo ole pelata. Pieni kaukalo, ja fyysisyydellä ja tietyllä ilkeydellä saadaan Kankaan montusta vastustajalle vaikea paikka pelata. Meidän vahvuus on nimenomaan yhdessä viisikkona pelaaminen, fysiikka ja vauhti, jolla saadaan aina nopeasti paine vastustajaan, Vartiainen luettelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle