IFK toipui shokkialusta, mutta taipui jatkoajalla - Selin kaksijakoisissa tunnelmissa

LIIGA / Haastattelu
Ari-Pekka Selinin IFK:n laiva on alkanut vähitellen kääntyä oikeaan suuntaan.
Kuva © Saana Hakala

— Ensimmäisen erän luokattomuuteen nähden olen tyytyväinen pisteeseen. Peli alkoi kuitenkin toisesta erästä uudelleen ja kolmas erä oli meiltä suorastaan hyvä lähtökohtiin nähden, siinä mielessä kaksijakoiset tunnelmat, kommentoi HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun tauottua.

IFK aloitti ottelun todella vaisusti, kun helsinkiläisjoukkue ei saanut avauserässä yhtäkään laukausta kohti Christian Heljangon vahtimaa Tappara-maalia.

— Se avauserä oli todella huono; reagoinnilta ja jalkatyöltä, nopeudelta, kaikkinensa. Olisi voinut olla rumat lukemat ensimmäisen erän jälkeen, Selin päivitteli 1-0 Tapparalle mennyttä avauserää.

Erätauolta palattuaan IFK oli kuitenkin kuin uudesti syntynyt. Se rankaisi Tapparan virheestä heti erän alussa ja laukoi lopulta kolme osumaa toisen erän aikana.

— Kopissa puhuttiin siitä, että ei voi aloittaa kukaan pelaaja tai joukkue tällä tavalla peliä. Ei ole mitään selityksiä, vaan päin vastoin meillä oli hyvä mahdollisuus. Meillä oli eilen ollut peli ja piti lähteä liikkeelle paljon räväkämmin. Se oli tavoite ja meni ihan penkin alle. En saanut viestiä perille, täytyy tietysti miettiä miksi ei onnistunut minultakaan.

Pitkän tappioputken jälkeen IFK on osoittanut piristymisen merkkejä. Se on napannut voitot Kärpistä ja JYPistä ja nyt oli lähellä vierasvoittoa Hakametsässä. Selin löysikin joukkueesta onnistujia.

— Sen lisäksi, että Atte Engren antoi meille mahdollisuuden pelata pisteistä tänään, ehdoton ykkönen puolustuksessa oli Ville Varakas. Heillä ei ollut mitään ongelmia aloittaa peliä. Juha Jääskän nelosketju oli todella hyvä ja loi kolmannessa erässä paikkoja hyvällä tahdilla. Myös Tommi Santalan ketju pelasi toisesta erästä asti miehekkäästi.

Paluussa voittokantaan on ollut oma osansa maalivahti Engrenillä, joka oli pitkään loukkaantumisen vuoksi sivussa. Selin ei kehujaan säästellyt.

— Hän on meidän ykkösmaalivahtimme, näin sen pitää ollakin. Hän elasi kahtena iltana peräkkäin todella hyvin, eilen nollapeli ja tänään antoi mahdollisuuden tuon ensimmäisen erän jälkeen. Peli olisi voinut olla vaikka 6-0, päätti IFK-valmentaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle