Hypetetyn Mestis-nousukkaan Kiekko-Espoon tuore päävalmentaja Janne Tuunanen tyynnyttelee odotuksia: "Mikään kiire meillä ei ole"

MESTIS / Haastattelu
Janne Tuunanen valmensi aiemmin Hermestä.
Kiekko-Espoon ensimmäinen Mestis-päävalmentaja lyö pöytään ennusmerkkinsä.

Kiekko-Espoon uuden päävalmentajan Janne Tuunasen valmennusura alkoi hänen kotikaupungissaan Savonlinnassa. Espoossa hän aloitti C-juniorien apuvalmentajana kaudella 2009-10. Kaikkiaan hän valmensi Bluesin eri juniorijoukkueita kuuden vuoden ajan, minkä lisäksi hänellä on valmennuskokemusta myös Jokerien junioreista. Kaudella 2018-19 hän teki debyyttinsä miesten tasolla, jolloin hän valmensi Hermeksen Mestiksen runkosarjan voittoon. Viime kausikin alkoi Kokkolassa, mutta se pesti jäi kesken. Nyt edessä on uusi haaste Espoossa.

− Hyvillä fiiliksillä tähän pestiin. Kun koti on ollut kuitenkin Helsingissä, on kiva päästä tekemään hommia kotoa käsin.

Kiekko-Espoon uusi tuleminen merkitsee hänelle paljon.

− Tietysti koen tärkeäksi, kun olen pitkään Espoossa ollut, että saadaan edustusjoukkue sille tasolle, jolle se kuuluukin.

− Ensimmäinen steppi on, että saadaan vakiinnutettua paikka Mestiksessä, ja sen jälkeen pikkuhiljaa aletaan rakentaa menestystä siellä. Samalla rakennetaan taustatyötä kuntoon tulevaa varten.

Tuunanen muistuttaa kuitenkin realiteeteista, ja siitä, että nyt on syytä rakentaa organisaatiota rauhallisesti.

− Mikään kiire meillä ei ole, eikä pidä oikaista asioissa.

Kiekko-Espoon organisaatiossa suurimmassa roolissa ovat operatiivinen johtaja Antti Manninen ja urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits.

− Mannisen ja "Hirson" kanssa olen itse ollut tekemisessä. Heidän kanssaan on ollut vahvasti samat ajatukset, miten halutaan rakentaa pohjaa.

− He tekevät taustalla sitä työtä, että saadaan rakennettua hyvä joukkue. Ei kenellekään ole tässä vaiheessa helppoa koronan takia.

Tuunanen näkee, että aiemmasta Mestis-kokemuksesta on iso hyöty Kiekko-Espoota valmentaessa.

− Kun valmensin yli kymmenen vuotta junioreita, olihan se hyppäys miesten mukaan iso. On kokemuksesta se hyöty, että tiedän millaista peliä Mestis vaatii ja millaisia pelaajia joukkue vaatii.

− Espoossa kun on hyvä juniorityö on hyvä mahdollisuus luoda polkua eteenpäin. Näin junioreissa voidaan olla omavarainen, eikä tarvitse hakea sinne muualta.

Kiekko-Espoo julkistaa ensimmäiset pelaajansa torstaina.

− Olen ainakin tyytyväinen niihin pelaajiin, jotka ovat nyt joukkueessa. Ilman koronatilannetta joukkuetta olisi helpompaa rakentaa.

− Yritetään saada houkuttelevuus sille tasolle, että täällä on hyvä seura ja paikka kehittyä. Se on isoin juttu, eikä tässä vaiheessa lähdetä rahalla mälläämään.

Koronavirustilanteen takia joukkueiden harjoittelu on pitkälti omatoimista, ja näin toimitaan myös Kiekko-Espoossa.

− Kunhan runko saadaan kasaan, niin vedetään omatoimisesti kesä- ja heinäkuun ajan.

− Syksyllä katsotaan, millaiset ohjeet liitolta tulee. Toivottavasti elokuussa mennään yhdessä, mutta siihenkään ei mitään varmuutta ole. Toivon, että kausi alkaisi ajallaan, mutta vähän epäilen, että niin ei käy. Siihen en voi kuitenkaan vaikuttaa, ja jos kausi alkaa myöhemmin, niin sitten ollaan valmiita siihen, Tuunanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle