Hyökkääjästä pakiksi muuntunut Ondřej Slováček: "Liiga on kolmen-neljän parhaan sarjan joukossa Euroopassa"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Ondřej Slováček oli Lukon mukana CHL-ottelussa Bolzanossa.
Kuva © Samuli Huikuri
Ensimmäistä kertaa kotimaansa kiekkoseurat jättänyt Ondřej Slováček siirtyi mahdollisuuden tultua Suomeen, sillä hän kokee Liigan tason olevan Euroopan kärkeä. Itselleen hän ei kuitenkaan suostu odotuksia kasaamaan, ainakaan julkisesti.

Rauman Lukko ilmoitti marraskuun alkupuolella vahvistavansa puolustusosastoaan tšekkiläisellä Ondřej Slováčekilla. 27-vuotias HC Vsetinin kasvatti on pelannut urallaan tähän saakka kotimaassaan ja pääosin Vsetinin joukkueissa. Ennen siirtoa Lukkoon hän vietti vajaan puolitoista kautta Motor České Budějovicessa. 

Mistä kesken kauden tullut siirto sai alkunsa?

− Lukko lähestyi minua tarjouksella enkä epäröinyt hetkeäkään. Mielestäni Liiga on kolmen-neljän parhaan sarjan joukossa Euroopassa, joten pyysin Budějoviceä päästämään minut lähtemään, Slováček kertoo.

Liigavauhtia puolustaja ei ole vielä maistanut, mutta tositoimiin Slováček pääsi tiistaina CHL-ottelussa Italian Bolzanossa, missä Lukko kohtasi ICEHL-sarjaa pelaavan HCB Foxesin.

− Peli oli minulle ensimmäinen pitkään aikaan. Minun pitää oppia uuteen tyyliin ja uusiin ketjukavereihin. Mutta pääsin hyvin sisään, luistelimme paremmin ja olimme parempia kiekon kanssa, joten voitto oli hyvin ansaittu, tšekki tiivisti Lukon 3−1-voittoon päättyneen suorituksen.

Slováček avasi pistetilinsä syöttämällä ottelun avausmaalin. Siniviivan tuntumasta lähtenyt napakka rannelaukaus ohitti kotivahti Justin Fazion Scott Pooleyn ohjaamana. Omaa suoritustaan puolustaja ei kuitenkaan suostunut kehumaan.

− Olen iloinen, että olen täällä. Joukkuekaverit auttavat minua, joten sain keskittyä omaan peliin ja joukkueen auttamiseen.

Liigan tasosta Slováčekilla oli selvä kuva, mutta millaisia odotuksia hänellä on loppukaudesta Liigassa?

− Minulla ei ole odotuksia. Joukkueemme on iso ja vahva, ja meillä on paljon nuoria pelaajia. Keskityn joukkueen peliin ja haluan vain voittaa, hän painottaa.

Entä millaisen pelaajan Lukko saa Ondřej Slováčekista?

− Hyökkäävän puolustajan, sillä olin hyökkääjä vielä kuusi vuotta sitten. Uskon, että liikkumiseni on hyvää ja osaan auttaa ylivoimalla.

Päivitetty 17.11.2021 10.17: Korjattu Motor České Budějovicen oikea kirjoitusasu.

» Lähetä palautetta toimitukselle