Hurjassa maalivireessä oleva Lauri Pajuniemi uskoo TPS:n pudotuspelipaikkaan - "Meillä on selkeä tavoite mennä pudotuspeleihin ja sillä tiellä ollaan"

LIIGA / Haastattelu
11 kertaa maaliverkkoa tällä kaudella heiluttaneella Lauri Pajuniemellä riittää uskoa TPS:n nousuun aina pudotuspeleihin asti.
Kuva © Saimi Airaksinen
Turkuhallin kotijoukkueen puoleisella pukukoppikäytävällä oli keskiviikkoiltana helpottuneita pelaajia, kun TPS nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa Sportin kustannuksella. TPS:n tehomiehenä hääri tuttuun tapaan 20-vuotias laitahyökkääjä Lauri Pajuniemi, joka sivalsi illan ottelun molemmat maalit.

New York Rangersin viidennellä kierroksella NHL:n vuonna 2018 varaama Pajuniemi on paukuttanut kiekon reppuun viidesti kolmessa edellisessä ottelussa. Kaikkiaan 11 kertaa tällä kaudella osunut TPS:n oma kasvatti oli helpottunut, kun joukkueen kotivoittotili aukesi vihdoin kauden yhdeksännellä yrittämällä.

– Helpottava voitto. Ei sillä ole väliä miten se tuli, mutta hyvä, että tuli, hän totesi viitaten TPS:n ajoittaisiin pelillisiin ongelmiin Sportia vastaan pelatussa ottelussa.

Nuoren hyökkääjän maalivire on ollut TPS:n harvoja ilonaiheita viime aikoina. Pajuniemen itsensä mukaan syynä onnistumisiin on varsin tuttu asia urheilumaailmasta.

– Varmasti itseluottamusta on tullut lisää koko ajan ja nyt uskaltaa laukoa, kun luottaa laukaukseen. 

– Tietysti olen päässyt pelaamaan hyvien ketjukaverien kanssa ja hyvässä ylivoimassa, hän jatkaa.

Pajuniemen, Topi Nättisen ja Markus Nurmen muodostama hyökkäyskolmikko on ollut selvästi TPS:n vaarallisin edellisissä otteluissa, eikä poikkeusta tuonut myöskään keskiviikon kotiottelu.

TPS:n paras maalintekijä uskoo ketjun erinomaisuuden johtuvan hyvistä kemioista, sillä kolmikko viettää paljon aikaa yhdessä myös kentän ulkopuolella. 

– Topi vähän rauhoittelee minua ja "Makkea", kun meillä on aika paljon intoa kentällä, hän pohtii.

Vaikka kolmikko oli turkulaisten paras myös keskiviikon ottelussa, ei Pajuniemi ollut täysin tyytyväinen heidän otteisiinsa. Avauserän tekemiseen hän oli tyytyväinen, mutta keskimmäinen erä ei sujunut suunnitelmien mukaan.

– Alettiin vähän hukkailemaan kiekkoa. Erityisesti minä aloin hukkaamaan niitä, mutta kolmanteen erään parannettiin taas tekemistä.

Virtasen kädenjälki näkyy

TPS on nyt pelannut viisi ottelua päävalmentaja Marko Virtasen alaisuudessa. Pajuniemen mukaan tuoreen valmentajan johdolla on pyritty pureutumaan erityisesti nopeampiin hyökkäyksiinlähtöihin sekä oman alueen puolustukseen ja nopeampiin riistoihin, jotta puolustaminen jäisi lyhyemmäksi. 

Nuori laitahyökkääjä kokee TPS:n menneen askeleita eteenpäin Virtasen haluamissa asioissa jo lyhyessä ajassa. 

– Koko ajan ollaan päästy eteenpäin, kun ollaan kaksi viikkoa tässä oltu yhdessä. Tietysti peli ei voi olla valmista niin nopeasti, mutta kyllä esimerkiksi alkaa näkyä, että saadaan suorahyökkäyksistä paikkoja ja päästään maalille, Pajuniemi toteaa.

 TPS:n kuumin hyökkääjä ei tunnustanut, että kotivoittotilin avaamista olisi erityisesti miettinyt. Hänen mukaansa TPS:n kelkka kääntyi muutenkin jo viime perjantaina Kuopiossa, jossa TPS:n 2–5-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa Kalpalla ei ollut nuorukaisen mukaan "mitään palaa".

TPS:n tavoite on Pajuniemen mukaan loppukauden osalta selkeä. Turkulaisleirissä ei ole luovutettu pudotuspelipaikan suhteen.

– Meillä on selkeä tavoite mennä tästä pudotuspeleihin ja sillä tiellä ollaan, hän sanoo ilmeenkään värähtämättä.

Keskiviikon ottelun jälkeen Pajuniemen ja TPS:n oli jo aika suunnata katseet lauantain kotiotteluun, jossa vastaan asettuu HIFK. 

– Varmasti tulee hieno peli ja luulen, että tänne on tulossa paljon porukkaa, kuten aina HIFK-peleissä, Pajuniemi toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle