Hurjaan pistetahtiin äitynyt Jesse Saarinen: ”On ollut nautinto pelata viime aikoina”

LIIGA / Haastattelu
Jesse Saarinen nousi tiistaina Liigan syöttötilaston kärkeen.
Kuva © Saana Hakala

Pelicans nappasi tiistai-iltana toisen perättäisen vierasvoiton, kun Tappara kaatui lukemin 2-3. Lahtelaisjoukkue vaikuttaakin lopulta selättäneen marraskuussa alkaneen vaikean jakson, jolloin se kärsi kuusi perättäistä tappiota. Tampereen Hakametsän hallin käytävällä olikin taiston tauottua tyytyväinen ja varsin levollisen oloinen mies.

"Jokainen ukkeli kaukalossa on jaksanut pelata kärsivällisesti sitä peliä mitä on sovittu. Ollaan saatu järki mukaan tekemiseen ja pisteitä on alkanut taas tulla", Pelicansin kultakypärä Jesse Saarinen kertaa joukkueensa ryhtiliikettä.

Saarisen mainitsema kärsivällisyys ja järki pelaamisessa olivatkin lahtelaisten voiton avaimet myös Tapparaa vastaan.

"Oli kurinalainen peli meiltä ja maltettiin pelata oman pelisuunnitelman mukaan. Meillä on paljon mukana nuoria pelaajia, jotka eivät hirveästi ole pelanneet vielä tätä sarjaa. Saatiin alkuun pari ylivoimaosumaa, jonka jälkeen meidän oli helpompi pelata, ei ehkä passiivisesti, vaan enemmänkin järkevästi", Saarinen kuvailee Kirvesrintojen kotiluolasta haettua arvokasta kolmen pisteen voittoa.

Saarinen kovassa pistetahdissa

Jesse Saarinen itse on ollut viime aikoina liekeissä. Tapparaa vastaan mies kirjautti syöttöpisteen lahtelaisten molempiin ylivoimamaaleihin ja hänen oma henkilökohtainen pistesaldo viimeiseen kuuteen kamppailuun on 11 tehopistettä. Tiistaina Saarinen nousi jo koko Liigan syöttötilaston piikkipaikalle.

Pelicans on kärsinyt loukkaantumisista ja samalla myös Saarisen vastuu on kasvanut.

"Poissaolojen siivittämänä olen saanut pelata aika hyviä minuuttimääriä, jopa 25 minuuttia peliä kohden", Saarinen kertoo.

33-vuotias lahtelainen näkeekin lisääntyneen peliajan, vastuun kasvamisen ja toimivan ylivoiman syinä omaan vireeseensä.

"Melkein koko kauden olen saanut tosi paljon vastuuta. Meillä on toimiva ylivoima tällä hetkellä ja hyvä ketju kasassa. On ollut nautinto pelata viime aikoina."

Pelicansin ylivoima toimii tällä hetkellä.
Kuva © Jarno Hietanen

Vielä ennen joulua Pelicansilla on edessä perjantaina kotiottelu KooKoota vastaan. Kaksi kauden aiempaa joukkueiden kohtaamista ovat kumpikin päättyneet kouvolalaisten niukkaan maalin voittoon. Saarinen odottaakin jälleen tiukkaa ottelua Isku Areenalla.

"Monta kertaa ollaan KooKoon kanssa kohdattu ja aina on ollut tiukkaa. Tällä kaudella tullut harmittavia maalin tappiota, vaikka ollaankin pelattu niissä peleissä ihan hyvin. Nyt ollaan saatu tässä vähän sarjapisteitä ja nälkä kasvaa syödessä, joten eiköhän me voittoa siitäkin pelistä lähdetä hakemaan", Saarinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle