Hurja päätöserä toi Tapparalle vapauttavan voiton − syöttökone-Järvinen: "Ei ole ensimmäinen kerta, kun myöhästymme pistoolista"

LIIGA / Haastattelu
Järvinen syötti kolme Tapparan maalia.
Kuva © Saana Hakala
Tappara katseli kahden erän verran Pelicansin menoa tasapäisesti, mutta pauhasi kolmannessa erässä kirkkaaseen voittoon. Yksi kotijoukkueen sankareista oli kolme maalia syöttänyt keskushyökkääjä Jan-Mikael Järvinen.

Tappara ja Pelicans nahistelivat tasapäisesti kahden erän verran, mutta kolmannessa erässä viime kauden hopeajoukkue käänsi vipua, ja meni menojaan.

− Siinä tapahtui muutaman vaikemman ottelun jälkeen tietynlainen nahan luominen. Jos kaikkien haluama lentävä lähtö ei ihan pistoolista tulekaan, voi yksilöille kasaantua pientä tuskaa, Jan-Mikael Järvinen sanaili.

Lauantai-illan voitto oli Tapparalle kauden ensimmäinen. Aiemmista otteluista joukkueella oli kasassa vain yksi piste.

− Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olemme myöhästyneet siitä pistoolista. KooKoo-ottelun jälkeen kävimme asioita läpi ja palasimme ikään kuin juurillemme.

Christian Heljanko pelasi miehekkäästi kotijoukkueen maalilla, ja päästi iltapuhteensa 

− Kahteen ensimmäiseen erään mahtui muun muassa karmea kahden miehen ylivoima ja huonoa pelaamista, mutta roikuimme silti pelissä mukana.

Moninkertaisella Liigan finaalijoukkueella on riveissään rutkasti kokemusta ja taitoa.

− Maali kolmannessa erässä vapautti paljon sitä energiaa ja potentiaalia, jota joukkueessa on. Pieni käsijarru on ollut päällä, analysoi keskushyökkääjä.

Järvinen nakutti Hakametsän illassa tehot 0+3.

− On hyvä, että pystyn olemaan mukana joukkueen tarinassa. Olen iloinen siitä, että joukkue näytti kahdet kasvonsa. Ilmeemme kääntyi kuin kolikkoa olisi heittänyt.

− Pelasimme viimeisessä erässä sen verran hyvin, että pystyimme olemaan tuloksekkaita. Olimme ahneita, ja saimme sellaiset paikat, joista kaverit laittoivat hienoja maaleja.

Hetkittäin näytti siltä, että Pelicansin maalivahdilla Juho Olkinuoralla ja lahtelaispuolustuksella ei ollut suurta aihetta ammattiylpeyteen päätöskaksikymppisellä. Järvinen ei kuitenkaan herjaa vastustajia.

− Tässä vaiheessa kautta katsomme vielä aika paljon vain omaa tekemistämme. Kun kausi etenee puolivälin yli, pystymme keskittymään vastustajiinkin eri tavalla.

− Sanotaan, että ensimmäinen voitto on aina hankalin. Nyt pystymme vapautuneemmin lähtemään seuraavan voiton metsästykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle