Huippulupaus Brad Lambert odottaa JYPiltä parempaa tekemistä − ”Tänään opimme, että täytyy treenata kovempaa”

LIIGA / Haastattelu
Lahjakas Brad Lambert on valmis läpimurtokauteen.
Kuva © Juuso Koro
Ikäluokkansa kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Brad Lambert valmistautuu ensimmäiseen varsinaiseen liigakauteensa. Avausottelu JYP-paidassa ei mennyt aivan odotusten mukaisesti, mutta nuorukainen odottaa joukkueensa olevan jatkossa iskukykyisempi.

Ilves oli Hakametsässä vieraitaan terävämpi ja voitti keskiviikon harjoitusottelun lukemin 6−2. JYPillä oli vaikeuksia saada pelinsä kulkemaan toivotulla tavalla ja tämän totesi pelin jälkeen myös Brad Lambert.

− Kokonaispeli ei tänään riittänyt. Opimme ainakin sen, että toistaiseksi ei emme ole riittävän hyviä. Täytyy treenata kovempaa, Lambert linjaa.

Varsinkin ottelun alku oli jyväskyläläisille vaikeaa, ja peliä pelattiin ensimmäinen kymmenminuuttinen lähes pelkästään JYP-päädyssä.

− Ehkä vähän jäimme telineisiin siinä alussa. Pitäisi vain valmistautua paremmin ja olla alusta alkaen paremmin hereillä. Ja pelata yksinkertaisemmin, siten se pelikin lähtee rullaamaan paremmin.

Siinä missä Ilves oli lähes parhaalla joukkueellaan liikkeellä, halusi JYP antaa näyttömahdollisuuksia nuoremmille. Tähän ottelu ei kuitenkaan Lambertin mukaan kaatunut.

− Ei sen taakse voi missään nimessä mennä. Kyllä meillä oli hyviä pelaajia matkassa, meidän olisi vain pitänyt pystyä pelaamaan paremmin. Tiedän, että me myös pystymme siihen.

Lambert pelasi yhdessä Patrik Puistolan ja Samuel Valkeejärven kanssa. Nuoret miehet väläyttelivät taitojaan ja olivat vahvasti näkyvillä pelin aikana. Lambert saalisti yhden syöttöpisteen ja Puistolalle niitä merkkautettiin kaksi. Lambert pelasi joukkueensa hyökkääjistä eniten ja hän oli jäällä kaikkiaan 17 minuuttia 53 sekuntia.

− Hiljalleen siinä alkoivat kemiat kohdata ja peli alkoi sitä myötä parantua. Varsinkin kun aloimme päästä nopeammin omalta alueelta pois. Siinä alussa hiukan pyörimme ja merkit olivat hukassa. Näkyi, ettemme ole pitkään aikaan pelanneet.

Viime kaudella neljä liigapeliä HIFK:n paidassa pelannut Lambert odottaa itseltään hyvää kautta uudessa ympäristössä.

− Jyväskylä vaikuttaa tosi hyvältä paikalta minulle. Vanhemmat pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan, ja onhan joukkueessa aika paljon meitä nuoriakin. Puistolan kanssa on mukava pelata, hän on todella huikea kaveri.

− Odotan itseltäni hyvää, ehjää ja tuloksellista kautta. Haluan olla vaikuttavassa roolissa ja olla voittava pelaaja. JYP on tällä kaudella terävä, nopea ja voitontahtoinen joukkue!

» Lähetä palautetta toimitukselle