Hugo Gallet'n dramaattinen ulosajo kismitti KalPan Lasse Lappalaista – "Luulisi, että tuolla saa kamppailla"

LIIGA / Haastattelu
Käänteistä huolimatta Lappalaisella oli lopulta syytä hymyyn. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Kilpipaitojen kärkipakki Lasse Lappalainen kaipaili Gallet'n ja Elias Vilénin tilanteessa taklattavan vastuuta. Robin Rahmin ensimmäinen pudotuspelivoitto oli Lappalaisen mukaan erityisen iso, sillä Juha Jatkola ei ole palaamassa kaukaloon pian.

KalPa tasoitti Pelicans-puolivälieräsarjan voitot hyvin värikkäiden vaiheiden jälkeen. Kuopiolaispuolustaja Lasse Lappalainen luonnehti peliä ennen muuta rikkonaiseksi.

– Saatiin siinä sopiva kiukku siinä toisen erän lopussa, ja kolmas erähän oli näytöstyyliin meidän. Ei ollut Pelicansilla mitään saumaa siinä, väkisin puskettiin tasoihin ja ohi, Lappalainen sanoo.

Mainittua kiukkua nostatti tilanne, jossa keltamustien Hugo Gallet sai viisi minuuttia laitataklauksesta Pelicansin Elias Viléniin. Vilén loukkaantui tilanteessa ja talutettiin vetelänä koppiin.

– Kyllähän kaikki, jotka katsoi tuota peliä... Kyllä siellä aikamoisia jäähyjä tuli. Pelataan kuitenkin kevään pelejä, ja luulisi, että tuolla saa kamppailla ja myskätä oikein kunnolla. Siellä pitää niin sanotusti jokaisen valmis, ei se meidän jäähymme mikään törkeä ollut, Lappalainen sanoo ulosajoon viitaten.

– Vastustaja näki sen eikä ollut valmis ottamaan vastaan.

Koko sarjalle on ollut leimallista paitsi tasaisuus, myös fyysisyys – etenkin suhteuttaen siihen, että vastakkain ovat Tommi Miettisen KalPa ja Tommi Niemelän Pelicans. Fyysistä lisälatausta ei Lappalaisen mukaan ole varsinaisesti masinoitu valmennuksesta, vaan se syntyy panoksen kovetessa.

– Kyllähän se eri tunne on tietysti näissä kovissa peleissä. Siellä tulee niitä kamppailupareja, ja yritetään joka sentti vääntää itselle. Kun tulee samoille raiteille, niin kyllä sitä taklataan, Lappalainen linjaa.

Rahmille iso voitto

Kuopiolaisten maalinsuun hätävarahankinta Robin Rahm aloitti pakon sanelemana ensimmäisen ottelunsa pudotuspeleissä. Edellisosan Pelicans-tasoituksen yhteydessä loukkaantunut Juha Jatkola ei ollut pelikunnossa, eikä ole Lappalaisen mukaan palaamassa peliin kovin pian.

– Vaikea nähdä. Voi olla, että ihan loppuun saattaa tervehtyä. Ei ole ainakaan tähän sarjaan takaisin tulossa, eikä varmaan seuraavaankaan, Lappalainen arvioi.

Takaisku on KalPalle kiistämättömän suuri, sillä Rahm ei ole runkosarjassa varsinaisesti loistanut. Siitä on kuitenkin päästävä yli, Lappalainen näkee.

– Totta kai se Juhan kannalta on harmi homma, mutta me emme voi jäädä joukkueena siihen vellomaan. Tässä on kiivas sarja kesken, ja Robin pelaa jos ei ole Juha kunnossa. Sille ei voi mitään: peli on sellaista, että välillä tulee iskuja ja haavereita. Ei siihen voi jäädä vellomaan.

Ensimmäinen aloitettu peli toi Rahmille myös avausvoiton Liigan pudotuspeleissä. Sen merkitystä ei voi liioitella.

– Hän on kuitenkin kokenut veskari, voittanut jotain ja pelannut eri liigoissa, ja hänen voittoprosenttinsa on aika hyvä tässä liigassa. Iso peli tietysti koko joukkueelle ja Robinille varsinkin, heti tuli askiin ja otti voiton meille, Lappalainen kertoo.

Kotietu on valtaisa

KalPan oma kasvatti Lappalainen on pitkän kierroksen jälkeen kotiutunut takaisin Kuopioon. Tämä kausi on puolustajalle jo viides KalPan mukana Liigassa. Niiden aikana Lappalainen on murtautunut kaikessa hiljaisuudessa kiekollisten Liiga-puolustajien ehdottomaan elittiin.

– Pitkään hain paikkaa ja pelasin muualla, ja aina on ollut tietynlainen haave pelata täällä – ja tällaisia pelejä varsinkin. Kyllä tämä aika hieno juttu on. Ihan kiva niin sanotusti, Lappalainen veistelee.

Yleisöä oli Niiralan montussa liki 4500 silmäparin verran. Vaikka kyse oli arki-illasta, tunnelmaa piisasi – savolainen kiekkokansa saatiin jopa kierrättämään aaltoa katsomossa. Voitollaan KalPa varmisti samalla, että sarja jatkuu vähintään lauantaille, jolloin kilpipaidat isännöivät kuudetta osaottelua Kuopiossa.

– Kyllähän siitä saa ihan hirveän energian, että kaikki elävät täysillä mukana näissä kevään peleissä. Tietynlainen ekstrabuusti tulee tuonne kentälle. Kiva, että yleisö on löytänyt halliin.

Lahdessa perjantaina pelattavasta viidennestä osasta Lappalainen odottaa kuumaa otatusta. Sarjassa on tähän saakka nähty pelkkiä kotivoittoja, ja KalPa tarvitsee jatkopaikkaan vähintään yhden voiton Lahdesta.

– Siellä on pieni kaukalo ja kovaa vääntöä, ihan niin kuin kaikki pelit tässä sarjassa ovat. Kaksi kertaa on oltu lähellä ryöstöä; kolmas kerta toden sanoo, Lappalainen lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle