Hokin Pyykkönen rikkoi maaliennätyksensä ja nousi kapteeniksi – "Sieltä niitä rupesi tulemaan"

MESTIS / Haastattelu
Pyykkönen (oik.) on tunnettu aiemmin urallaan puolustavana hyökkääjänä.
Kuva © Saimi Airaksinen
Yksi Hokin vaikean kauden onnistujista oli 26-vuotias SuPS-kasvatti Samu Pyykkönen. Kesken kauden kapteeniksi noussut kainuulainen rikkoi oman maaliennätyksensä normaalia lyhyemmästä kaudesta huolimatta.

Kajaanin Hokin osalta poikkeusoloissa kiekkoillusta Mestis-kaudesta ei jäänyt jälkipolville juuri kerrottavaa. Hokin kapteeniksi kesken kauden nimitetty Samu Pyykkönen näki pelin lähteneen vääriin uomiin heti kauden alussa.

– Hankala alku sai lumipallon pyörimään väärään suuntaan. Ei saatu tekemistä jäällä yhtenäiseksi ja lopulta epäonnistumiset alkoivat turhauttamaan, ja peli levisi täysin. Monessa asiassa epäonnistuttiin joukkueena.

Koronakausi oli Mestis-seuroille erikoinen: alkukausi pelattiin muutaman joukkueen lohkoissa, esimerkiksi Hokin tapauksessa IPK, RoKi ja Hermes tulivat tuskastuttavan tutuiksi. Ennen joulua sarja jäi parin kuukauden mittaiselle tauolle ja tauon jälkeiset pelit on pelattu tyhjille katsomoille.

– Kyllähän se korona vaikutti, pelattin pienlohkoissa ja ottelurytmi oli aieammasta eroava, sitten muutaman kuukauden tauko vuodenvaihteen tienoilla, joten eihän se ihan normaalilla kaavalla mennyt, Pyykkönen naurahtaa.

– Itse arki harjoittelussa oli ennallaan.

Koronan lisäksi Hokin kausi sisälsi myllerrystä ja pelaajaliikennettä molempiin suuntiin läpi kauden. Harvinaisempi siirto nähtiin lokakuussa, kun joukkueen kapteenina toiminut Mathieu Briand pakkasi laukkunsa ja jätti synkän syksyisen Kainuun. Briandin seuraajaksi valittiin Kainuun oma poika Pyykkönen.

– Ei tietenkään ole mukava kun joku joukkueen jäsen lähtee pois. Käsiteltiin asia ja mentiin eteenpäin. Tottakai itselle kapteenius oli hieno kunnia ja hyvältähän se tuntui, kun asia esitettiin kopissa.

Pyykkönen tunnettiin ennen paria viime kautta Mestis-kaukaloissa pääosin tunnollisena ja puolustavammassa roolissa pelaavana alempien ketjujen sentterinä, mutta kaksi viime kautta ovat olleet myös pisteiden valossa menestyksekkäitä. 

Viime kaudella SuPS-kasvatti muodosti Jarkko Harjulan ja Tuomas Komulaisen kanssa yhden sarjan parhaista ketjuista, päättyneellä kaudella tämä puolestaan rikkoi henkilökohtaisen maaliennätyksensä nakutettuaan 16 osumaa 30 otteluun. 

– Tietynlainen rentous tekemiseen löytyi ja alkukauden onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Omilla vahvuuksilla maalin lähellä pyrin operoimaan, niin sieltä niitä rupesi sitten tulemaan.

Pyykkönen pelasi ensimmäisen Mestis-ottelunsa Hokissa kaudella 2012-2013, ja tuon jälkeen otteluita on kertynyt yhteensä 353 runkosarjassa ja 42 jatkopeleissä, Hokin lisäksi paikallisvastustaja IPK:n paidassa.

Kokemusta 26-vuotiaalla Hokki-hyökkäjäällä siis riittää Mestis-kaukaloista ja hän myöntääkin myös ulkomaiden olevan kiinnostava vaihtoehto. 

– Mestiksessä on tullut useampi vuosi pelattua ja työkuviot ovat olleet nyt muutaman vuoden arjessa mukana. Ulkomaat eivät ole poissuljettu vaihtoehto, mutta vedetään hetki happea ja tarkastellaan tilannetta tarkemmin pienen huilin jälkeen, Pyykkönen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle