Hokin Jukka Niiranen uskoo joukkueensa taistelukykyyn karsintapaikasta Mestikseen

MESTIS, Suomi-sarja / Haastattelu
Jukka Niirasen luotsaama kajaanilaisjoukkue lähtee hakemaan pelipaikkaa Mestikseen.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com
Kajaanin Hokki voitti Suomi-sarjan mestaruuden tänä keväänä ja joukkue lunasti samalla karsintapaikan Mestikseen. Päävalmentaja Jukka Niiranen on ollut tyytyväinen kajaanilaisten menestykseen tällä kaudella ja nyt joukkue hakee kirsikkaa kakun päälle karsintasarjasta Kooveeta vastaan.

Hokki lähti yhtenä mestarisuosikkina kuluvaan kauteen. Joukkueen tavoitteena on ollut voittaa Suomi-sarjan mestaruus, johon Jukka Niirasen mukaan on päädytty koloisen tien kautta.

— Tavoitteena oli voittaa Suomi-sarjan mestaruus. Saimme, mitä halusimme. Monimutkainen matka kuitenkin ollaan tähän käyty, sillä välillä oli vaikeuksia. Pari kuukautta pelasimme kolmella kentällä, kun miehiä oli loukkaantuneena. Meillä on nuori joukkue tässä jalkeilla, vaikka osa kärkimiehistä on kokeneempia. Hienosti ovat nuoret pelaajat tulleet sisään joukkueeseen. 

Mestiksen häntäpäähän sijoittunut Koovee tulee kajaanilaisjoukkueelle vastaan. Niirasella on selkeät suunnitelmat, jolla Hokki voi taistella paikasta Mestikseen.

— Ei varmaan ole helppoa. Minulta on kysytty eroja sarjojen välillä, mutta emme ala miettimään niitä. Me lähdemme omalla tavalla ja omalla pelillä pelaamaan tätä. Pudotuspeleissä ja karsintasarjoissa mennään aina omalla tavallaan ja siinä mennään vaihe kerrallaan. Omaa rohkeaa peliä lähdetään pelaamaan.

Kajaanilaiset löysivät tällä kaudella jäähallille monia Mestis-joukkueiden yleisöäkin paremmin, sillä viimeisessä pudotuspelissä Vimpelinlaaksoon oli saapunut yli 1200-päinen kainuulaisyleisö.

— Tämä on erittäin hieno asia. Meillä on ollut hieno yleisö koko kauden ajan ja sitä on ollut runsaasti. Se on ollut todella iso osa meidän menestystämme ja yleisö antaa meille lisävoimaa pelaamiseen.

"Minä lähden aina siitä, että nämä ovat kovia joukkuesuorituksia"

Niiranen uskoo joukkueen yhtenäiseen pelaamiseen ja sen kautta joukkueonnistumisiin. Hän nostaa pari tärkeää, kokeneempaa pelaajaa esiin. Joukkueet matkustavat karsintasarjan aikana Kajaanin ja Tampereen väliä otteluiden välillä. Tämän merkittäviin vaikutuksiin kajaanilaisten päävalmentaja ei kuitenkaan usko.

— Minä lähden aina siitä, että nämä ovat kovia joukkuesuorituksia. En nosta mielellään nimiä esille. Totta kai meillä on siellä kokeneempaa väkeä, esimerkiksi Tuomas Komulainen ja Jarkko Harjula, mutta meillä on tasainen nuorisokaarti siinä takana.

— Tämä matkustaminen on meille rutiinia. Olemme matkustaneet Suomi-sarjassa koko ajan ja matkat ovat olleet pidempiä kuin Mestiksessä pois lukien Rovaniemi. Kajaanissa on totuttu matkustamaan, joten ei tämä tuota meille ongelmia, Niiranen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle