"Hoidetaan se puolustus ensin, ja hoidetaan se tyylillä" – Ville Varakas nautti pelaamisesta Ilvestä vastaan

LIIGA / Haastattelu
Ville Varakas nautti, kun pelissä oli tunnetta mukana.
Varakkaan mukaan HIFK on keskittynyt harjoittelussaan puolustuspelaamiseen ja oman pään täyttöön. HIFK tylsytti Ilves-ylivoiman.

HIFK:n puolustuspeli Ilvestä vastaan oli parempaa kuin pitkään aikaan. 

– Joo, pitää paikkansa. On puhuttu aika paljon siitä. Aika vaikeaan tilanteeseen on itsemme laitettu ihan omaa hölmöyttämme. Meillä on nyt teemana ollut, niin kuin pitää aina ollakin, että hoidetaan se puolustus ensin, ja hoidetaan se tyylillä.

Avauspelaamisessa oli vielä vaikeuksia. Ensimmäinen helppo syöttö omassa päässä tuntui olevan vaikeaa joukkueelle.

– Sitä avausta treenataan. Ilves teki ihan hyvin, että ne tuli kovaa kahdella päälle. Pelattiin ihan OK. Oli pakin näkökannasta ihan kiva pelata, kun ne tuli aika selkeästi kahdella. Sen kaksikon ohi, kun sen kiekon saa – tavalla tai toisella – meidän kolmelle hyökkääjälle, jollekin niistä, niin siinä usein jo päästään ohi.

– On keskitytty puolustuspelaamiseen ja oman pään täyttöön. Se on nyt ykkösasia.

Ilves-ottelussa taklauksiakin oli enemmän, kuin entiseen malliin.

– Oli kiva pelata. Siellä oli vähän tunnetta mukana. Dumarit antoivat hyvin pelata. Vastustaja teki siitä hyvän pelin, kun ne tuli kovaa päälle. Molemmin puolin oli taklauksia.

Perjantaina HIFK tappoi kaksi ylivoimaa näennäisen helposti, eikä Ilves saanut käytännössä mitään aikaiseksi helsinkiläisten alivoimaa vastaan. 

– Päästiin iskemään sisäänvientivaiheeseen tai jo niitten päädyssä. Meidän hyökkääjät tekivät hyvää duunia. Ne eivät saaneet ajoituksia kuntoon.

– Alivoima on kuitenkin tärkeä osa-alue tässä, ja hienoa että meidän ylivoima sai onnistumisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle