Hirmuvireinen Ilari Filppula tehoili Tapparan kumoon ja itsensä pistepörssin kärkeen - "Todella hyvä vieraspeli"

LIIGA / Haastattelu
Ilari Filppula heilutti tahtipuikkoa, kun TPS jyräsi Tapparan Tampereella.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Tappara ja TPS kohtasivat tiistaina toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäisen kohtaamisen niukasti luvuin 0-1 voittanut Tappara jäi kotikaukalossaan tylysti jyrän alle, kun turkulaisvieraat murjoivat taululle selkeät 0-5 -voittolukemat.

TPS:n ilotulituksen pääarkkitehtinä hääri kukapa muukaan kuin kultakypärä Ilari Filppula, joka merkkautti ottelussa tehot 2+1.

- Hyvä matsi. Pelasimme ensimmäisen erän todella hyvin, vaikka hukkasimmekin 5 vs 3 -ylivoiman. Emme kuitenkaan masentuneet siitä, vaan jaksoimme tehdä hyvin töitä.

Vierailija TPS ratkaisi ottelun toisen erän ensimmäisen puoliskon aikana, kun joukkue latoi taululle peräti neljä maalia. Filppulan mukaan tehohetken jälkeen joukkue passivoitui kuitenkin liikaa.

- Toisessa erässä teimme tarvittavat maalit, jonka jälkeen lopetimme pelaamisen täysin kymmeneksi minuutiksi. Onneksi maalivahti otti hyviä koppeja, jonka ansiosta emme päästäneet Tapparaa mukaan peliin.

- En tiedä loimmeko sen enempää paikkoja (toisessa erässä), mutta olimme tehokkaita. Hyvä näin, pitää vain ottaa opiksi, ettei peli sen jälkeen lopu, Filppula analysoi.

TPS:n passivoitumisesta huolimatta Tappara ei onnistunut enää pääsemään peliin mukaan ja ottelun päätöserä oli lähinnä kosmetiikkaa. 

- Hoidimme viimeisen erän kunnialla ja teimme yhden ylivoimamaalin, joka viimeistään tappoi pelin. Todella hyvä vieraspeli.

2010-luvun kestomenestyjä Tappara on ollut myös TPS:lle vaikea vastustaja viime vuosina. Suurilukuinen voitto tamperelaisista olikin pienoinen yllätys myös Filppulalle.

- Tottakai, kyllä Tappara on todella hyvä joukkue ja puolustaa varsinkin todella laadukkaasti. Viime pelissäkin jäimme muistaakseni nollille. Se aina vapauttaa, kun saa yhden tai kaksi maalia, jolloin toinen joutuu muuttamaan peliään.

"Oma peli on kulkenut hyvin"

Filppulan Tapparaa vastaan iskemät tehot 2+1 nostivat miehen koko Liigan pistepörssin kärkipaikalle, joka kuvastaa hyvin 36-vuotiaan hyökkääjän tämänhetkistä virettä.

- Oma peli on kulkenut hyvin ja olen pystynyt auttamaan joukkuetta pisteidenkin muodossa. Hyvältä on tuntunut, Filppula totesi.

TPS:n menestyksekkään alkukauden päätekijöiksi Filppula nosti muun muassa laadukkaan maalivahtipelin, hyvän puolustamisen ja yhdessä tekemisen. Parhaillaan joukkue viilettää viiden ottelun voittoputkessa, mutta kokenut hyökkääjä ei silti koe, että pian koittava maajoukkuetauko katkaisisi joukkueen hyvän vireen. 

- Tauko tulee hyvään saumaan, pääsemme vähän lataamaan akkuja. 

Ennen taukoa TPS:llä on vielä edessään ottelut SaiPaa ja Lukkoa vastaan. Filppulan mukaan maukkaasta Tappara-voitosta nautitaan ensin hetki, mutta tiedossa on, että loppuviikko ei tule olemaan helppo.

- Kovia pelejä taas tulossa. Torstaina Lappeenrannassa SaiPa tulee olemaan kova joukkue. Lauantaina sitten kotipelissä Lukko, joka on myös hyvä joukkue. Emme halua olla se porukka, joka herättää heidät (Lukon) talviunilta, Filppula päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle