Hirmutehot kirjauttanut Levtchi odottaa jo innolla CHL:n jatkopelejä - "Siistiä pelata Euroopan huippumaita vastaan"

CHL / Haastattelu
Anton Levtchi kuritti norjalaisjoukkue Frisk Askeria CHL:ssä peräti neljän tehopisteen edestä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara päätti CHL:n alkulohkovaiheen neljänteen perättäiseen voittoon kukistamalla norjalaisjoukkue Frisk Askerin murskaavasti luvuin 7-3. Yksi illan onnistujista oli tehopisteet 1+3 iskenyt Anton Levtchi.

Tappara jatkoi vahvaa alkukauttaan keskiviikkona Hakametsässä. Viime kaudella Norjan mestaruuden voittanut Frisk Asker oli ensimmäisen erän tehohetkeään lukuun ottamatta läpi ottelun vaikeuksissa, kun vikkelästi liikkunut kotijoukkue vyörytti tilanteita vaihto toisensa jälkeen vierailijoiden maalille. 

- Hyvä fiilis jäi. Sellainen peruspeli meiltä, nousujohteinen. Ensimmäinen erä oli aika huono, mutta paransimme toiseen erään ja kolmanteen saimme yhden napsun lisää.

- Kenttäkaverit olivat tänään pelipäällä ja taisi mennä tänään vähän helpompiakin maaleja, muiltakin kentiltä kuin vaan meiltä. Koitamme saada tästä virtaa tuleviin otteluihin, summasi Tapparan kakkosketjussa hyökännyt Anton Levtchi illan antia.

Tylyistä 7-3 lukemista huolimatta voidaan todella puhua Tapparan kohdalla jonkinlaisesta peruspelistä, sillä joukkue on alkukaudella onnistunut maalinteossa poikkeuksellisen tehokkaasti. Liigassa on syntynyt jo 48 maalia, mutta myös CHL:ssä joukkue on viimeistellyt kuudessa ottelussa 21 täysosumaa.

Yksi merkittävimmistä syistä maalintekotehokkuuden taustalla on joukkueen kakkosketjun silmiä hivelevä peli, jossa Levtchin lisäksi hyökkäävät Niko Ojamäki ja Patrik Virta.

- Hyvin on alkukausi meillä mennyt. Koko ajan pyrimme tietysti parantamaan pieniä juttuja. Nautitaan siitä, kun menee hyvin, Levtchi totesi.

"Olemme tyytyväisiä, että pääsimme jatkoon"

Tappara sai CHL-taipaleelleen hankalan alun elokuussa, mutta varmisti jo ennen illan ottelua paikkansa ainoana suomalaisjoukkueena CHL:n jatkopeleissä. 

- Kaksi ensimmäistä ottelua otimme takkiin, sitten voitimme neljä seuraavaa. Paransimme joka pelistä ja olemme tyytyväisiä, että pääsimme jatkoon.

CHL:n pudotuspeliparit arvotaan tulevana perjantaina. Levtchi odottaa jatkopelejä jo innolla, eikä usko niiden rasittavan joukkueen liigataivalta.

- En usko, että CHL-pelit ovat rasite (liigaotteluiden kannalta). Uskon, että on ihan siistiä pelata Euroopan huippumaita vastaan. Varmasti tulee kova joukkue vastaan. Menemme ottelu kerrallaan ja pyrimme voittamaan jokaisen. Katsotaan, mihin se sitten riittää, Levtchi linjasi.

"Kaikilla on itseluottamus tapissa"

Tapparan alkukausi on ollut kaikilla mittareilla mitattuna harvinaisen onnistunut. Yleensä tamperelaisjoukkue on alkukaudesta vielä käynnistellyt konettaan, mutta nyt peli on kulkenut ensimmäisestä pelistä lähtien. 

Levtchin mukaan suurin syy alkukauden voitokkaisiin otteisiin on pelaajien korkealla tasolla oleva itseluottamus.

- Paljon on tullut onnistumisia ja kaikilla on itseluottamus tapissa kentällä, sitä kautta on tullut myös voittoja. Aikaisempina vuosina ei ole tullut (syksyllä menestystä), mutta hyvä, että nyt on tullut. Jatketaan samaan malliin.

23-vuotias hyökkääjä jakeli kiitosta myös täksi kaudeksi Tapparaan siirtyneille pelaajille, joita ovat mm. Tyler Morley, Charles Bertrand ja Levtchin ketjukaveri Virta.

- Uudet pelaajat ovat tulleet erittäin hyvin mukaan ja sopivat todella hyvin meidän pakettiimme. Meillä on hyvät kenttäkoostumukset ja pidämme hauskaa, Levtchi analysoi.

Kovin pitkään Tappara ei ehdi CHL-jatkopaikastaan riemuita, sillä perjantaina joukkue kohtaa Hakametsässä HPK:n ja lauantaina Lappeenrannassa SaiPan.

- Huomenna huilaamme, tankkaamme ja kasaamme energiaa. Otamme tästä voitosta ilon irti ja hyvät jutut mukaan. Perjantaina ja lauantaina on kaksi kovaa ottelua, Levtchi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle