Hirmuisen maalimäärän Kärppien A-nuorissa viime kaudella takonut Eetu Päkkilä avasi hanansa Ilveksessä − "Täällä saa antaa koko ajan jalalla painetta"

LIIGA / Haastattelu
Päkkilä osui ensimmäistä kertaa Ilves-nutussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärppien A-nuorissa viime kaudella hurjia tehoja paukuttanut Eetu Päkkilä avasi maalitilinsä Ilves-paidassa harjoitusottelussa HPK:ta vastaan. Uusi asuinkaupunki on hallussa ja ensi kauden joukkue vaikuttaa 19-vuotiaasta siltä, että edellytykset tuloksentekoon ovat olemassa.

Eetu Päkkilä pelasi perjantaina kolmannen ottelun Ilveksen peliasussa. Voittoisassa HPK-harjoitusottelussa tuli myös 19-vuotiaan hyökkääjän ensimmäinen maali tamperelaisjoukkueessa.

− Olihan se hienoa tehdä avausmaalin. On niitä paikkoja ollut aiemminkin. Porukkamme on tiivistynyt, kun olemme päässeet pelaamaan. Tätä kautta pääsemme paremmin joukkuehenkeen kiinni.

Tässä vaiheessa kautta joukkue opiskelee vielä pelisysteemiään pitkää kautta silmällä pitäen.

− Käymme paljon peliä läpi ja erilaisia tilanteita, mitä milloinkin pitää tehdä.

Päkkilä tuli Ilvekseen Kärppien A-nuorista, eikä hänellä ole aiemmalta uraltaan vyöllä miesten pelejä.

− Olen pitkään odottanut, että pääsen pelaamaan näitä pelejä. Toivotaan, että sama tahti jatkuu kuin viime kaudella, heitti Kärppien A-nuorissa 52 peliiin 38 maalia tykittänyt laituri.

Onnistumisia Päkkilä hamuaa myös liigajäiltä.

− Tottakai tavoitteeni on se, että saisin tehtyä maaleja. Tulin Tampereelle kiinnostavan kaupungin ja nuoren joukkueen innoittamana.

Nuorukainen on asettunut jo aloilleen uuteen asuinkaupunkiinsa. Kulttuurišokkia hän ei usko kokevansa.

− Olen jo hieman oppinut tuntemaan kaupunkia. Sain hyvältä paikalta kämpän, joten olen tosi paljon tykännyt olla täällä. Murteen tarttuminen ei pelota, vaikka se alkuun kuulostaakin vähän oudolta, itse vahvaa Oulun murretta puhuva nuori mies naurahtaa.

Päkkilä kokee olevansa oikeassa paikassa paljon töitä tekevän Ilveksen riveissä. Karri Kiven valmennusryhmä vie peliä suuntaan, josta hyökkääjä nauttii.

− Täällä saa antaa jalalla koko ajan painetta. Olen nopea luistelija, joten tykkään tällaisesta pelitavasta.

Vaikka alla on maalien osalta hirmukausi, lähtee Päkkilä valloittamaan Liigaa jalat maassa.

− En ole miettinyt tavoitteita. Alkuun toki se, että pääsisi mahdollisimman paljon pelaamaan. Mitään maalimääriä en ole laskeskellut − niitä tulee, kun on tullakseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle