"Hiljennetään halli!" - Peetro Seppälä odottaa innolla täysiä lehtereitä lauantain otteluun

MAAJOUKKUE / Haastattelu
NHL-varaus olisi kiva bonus, mutta ei mikään pakko, tuumaa Peetro Seppälä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Peetro Seppälä on yksi harvoista Suomen joukkueen pelaajista, jolla ei ole NHL-varausta. 18-vuotiaiden maailmanmestari ja Liigan vakiopuolustaja on Suomen alakerran tukipilareita.

Puolustaja Peetro Seppälä ei ollut tyytyväinen MM-turnauksen aloituspeliin Ruotsia vastaan.

− Vähän oli vaikea peli sekä omalta osalta, että myös joukkueelta. Tuli kaikille aika paljon rajuja virheitä, joista vastustaja pääsi maalipaikkoihin. Niitä pitäisi saada aika paljon vähemmälle, niin peli alkaisi kulkea paremmin, Seppälä toteaa yksikantaan.

− Ekassa erässä oli hermostuneisuutta. Siitä parannettiin vähän, mutta vielä pystytään parantamaan aika paljon. Eka peli varmaan jännitti, mutta nyt jännitys laukesi, niin eiköhän peli siitä parane, Seppälä luottaa.

Seppälä voitti MM-kultaa jo 18-vuotiaiden maajoukkueessa keväällä 2018. Samalla kaudella syntyperäinen KooKoon kasvatti teki myös liigadebyyttinsä kasvattajaseurassaan. Viime keväästä lähtien hän on kuulunut käynnissä oleviin MM-kisoihin tähtäävään ryhmään.

Samaan aikaan elokuussa 19 vuotta täyttänyt puolustaja on kuulunut KooKoon hienoa syksyä pelanneen liigajoukkueen vakiokokoonpanoon. Ennen loukkaantumista marraskuussa tehopisteiksi kertyi tälle kaudelle 20 ottelussa 1 + 5.

− Tässä joukkueessa roolini on puolustavampi, tulee alivoimavastuuta. Liigassa olen saanut pelata hyökkäyssuuntaan ja vähän enemmän myös ylivoimaa, Seppälä kertoo.

Perjantain jäätreeneissä vielä haettiin kokoonpanoja lauantaina otteluun Slovakiaa vastaan. Seppälä ei vielä osannut sanoa jatkaako hän saman pakkiparin Santeri Hatakan kanssa.

Jos ketjujen kokoonpanot ovatkin vielä arvoitus, voi varmaksi otaksua, että Slovakian kohtaaminen hallitsevaa maailmanmestaria vastaan saa Werk Arenan katsomon täyteen. Slovakian rajalle on Třinecistä matkaa parisenkymmentä kilometriä. Se ei Seppälää haittaa.

− Hyvä, jos saadaan halli täyteen. Ehkä siellä enemmän kannatetaan Slovakiaa, mutta ei se mitään haittaa. Hiljennetään halli!

» Lähetä palautetta toimitukselle