Hermeksen Janne Tuunanen: Hiukan olemme ehkä aikataulusta jäljessä

MESTIS / Haastattelu
Janne Tuunanen seuraa tarkasti Hermeksen otteita kaukalossa.
Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen myöntää joukkueensa olevan hiukan jäljessä siitä, miten syksyn suunnitelmat antoivat odottaa. Yhtä hyökkääjää vahvistukseksi odottava valmentaja uskoo kuitenkin joukkueensa parantavan peliään kevättä kohti mentäessä.

Savonlinnasta lähtöisin oleva Janne Tuunanen valmentaa nyt toista kauttaan Mestiksessä. Pääkaupunkiseudulla loistavaa työtä junioreiden parissa tehnyt Tuunanen luotsasi Hermeksen viime kaudella runkosarjan voittoon, mutta joukkue tuolloin putosi heti puolivälierissä KeuPa HT:lle. Täksi kaudeksi Hermeksen joukkue muuttui melkoisesti ja on vuodenvaihteessa sijalla kahdeksan.

− Alku oli meille hankala. Kolme vieraspeliä ja kaikista tappiot. Sen jälkeen pelattiinkin pitkä jakso todella hyvin, joukkue pysyi lähes samana koko ajan kun loukkaantumisia ei ollut. Kolmentoista pelin jaksossa ainoastaan kerran jäätiin kokonaan ilman pisteitä. Sen jälkeen alkoi tulla loukkaantumisia ja meilläkin alkoi pelin taso ailahdella. Hyvää keskiviikkoa saattoi seurata huono perjantai.

Tuunanen myöntää, että joukkue on tuloksellisesti aavistuksen verran jäljessä siitä, mitä syksy antoi odottaa. Joukkue on viime kaudesta nuorentunut, mikä osaltaan selittää ailahtelevuutta.

− Olemme hävinneet muutamia sellaisia tiukkoja pelejä, jotka viime vuonna pystyimme kääntämään voitoksi. Ehkä aavistuksen verran ollaan aikataulusta jäljessä, mutta sarjahan on todella tasainen. Voitolla ja tappiolla sijoitus saattaa muuttua useamman sijan.

Erikoista Hermeksen pelaamisessa on ollut se, ettei joukkue ole kertaakaan pystynyt voittamaan jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa. Kotiottelut puolestaan joukkue on hoitanut mallikkaasti.

− Ehkä meiltä on puuttunut sellainen ratkaisija, joka olisi noissa jatkoajoilla ja rankkareissa iskenyt ne ratkaisumaalit. Kyllähän se pieni murheenkryyni on ollut. Kotipeleissä puolestaan on vähän kuin pistetakuu, sillä ainoastaan kerran olemme kotona jääneet kokonaan vaille pisteitä.

Tuunanen tunnustaa joukkueensa etsivänsä vähintään yhtä hyökkääjää. Tarve on pelaajalle, joka pystyisi koko loppukauden joukkuetta auttamaan. Joukkueen tavoite on päästä pudotuspeleihin.

− Sellainen pelaaja, joka sopii kokonaisuutena meille, on hakusessa. Ei haittaisi, vaikka olisi juuri tuollainen ratkaisijatyyppikin. Muutoinkin meidän on parannettava hyökkäyspelaamistamme keväällä. Meiltä puuttuu sellainen tietynlainen rentous ja rohkeus. Puolustuspelaaminen puolestaan on ollut hyvää. Kolme edellistä kolmen pisteen voittoa ovat tulleet nollapeleillä.

Tuunasen tulevaisuuden suunnitelmissa siintää Liiga. Hän on valmis tarttumaan haasteeseen heti, kun sellainen on tarjolla.

− Totta kai valmentaminen Liigassa kiinnostaa ja toivottavasti se lähitulevaisuudessa tapahtuukin. Olen halukas hyppäämään apuvalmentajaksi opettelemaan liigajoukkueen toimintaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle