Hermeksellä sensaatiokevään jälkeen edessä uusi tarina: "Toi uskoa koko organisaatiolle"

MESTIS / Haastattelu
Hermes lähtee uuteen kauteen maltillisesti uudistuneella kokoonpanolla.
Kuva © Topi Lainio
Kokkolan Hermeksen viime kausi ja varsinkin Mestis-hopeaan päättynyt kevät olivat satutarina, jota tullaan muistelemaan Kokkolassa vielä pitkään. Nyt edessä on kuitenkin uusi kausi ja uusi tarina, jota päävalmentaja Jere Härkälä ennakoi Jatkoajalle.

Viime kaudella Mestis-valmennusuransa aloittanut ja heti mitalin makuun päässyt Jere Härkälä aloittaa toisen kautensa Hermeksen peräsimessä. Hermeksen valmistautumisessa kauteen on ollut omat haasteensa joukkueessa ilmenneiden koronatartuntojen myötä, mutta Härkälän mukaan sarjakauteen ollaan valmiita.

– Hyvillä mielin, pian päästään pelaamaan pisteistä. Valmistava jakso ollut vähän haastava, kun jouduimme olemaan pienessä karanteenissa ja pari viikkoa pois toiminnasta. Se on tuonut pieniä haasteita, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Alkavalla kaudella Mestiksestä ei panosta puutu, kun sarjaa supistetaan kahdella joukkueella. Tämä tarkoittaa, että ainakin kaksi joukkuetta tippuu kauden päätteeksi Suomi-sarjaan.

– Mielestäni hyvä asia, hyvä että on nelinkertainen sarja, tasapuolinen kaikille, ei ole mitään välilohkoja tai muuta, kiittelee Härkälä viitaten viime kauden runkosarjaan, joka pelattii läpi muutaman joukkueen alueellisissa lohkoissa. Ristiin pelattiin vasta pudotuspeleissä.

– Panosta on kaikille. Pisteitä pitää pystyä napsimaan koko ajan, se varmasti kehittää kaikkia ja on pakko kehittyä.

Härkälällekin edelliskausi oli ikimuistoinen, kun Hermes nousi runkosrajan loppumetreillä mukaan pudotuspeleihin ja kepitti yksi toisensa jälkeen sarjan kärkijoukkueita tiellään hopeamitaleihin päättyneisiin finaaleihin. Porilaisvalmentaja tahtoo menestyksestä huolimatta pitää jalat maassa. Viime kauden meriitit eivät enää merkitse, kun kiekko tippuu uuden kauden käynnistymisen merkiksi jäähän.

– Tiettyä uskoa viime kausi toi koko organisaatiolle. Hermes ei ole kuitenkaan kauheasti pärjännyt tai ollut mitalipeleissä Mestiksessä, niin toi buustia seuraan ja myös kaupunkiin. Ei sikäli tähän kauteen vaikuta, samoja pelaajia on toki toistakymmentä, että tietty pohja ja luottamus toimintatapoihin on vahvistunut. Helpompi myös myydä toimintatapoja uusille pelaajille kun on onnistumista taustalla, Härkälä pyörittelee.

Hermes lähtee kehittämään kiekollista peliä

Yhteisiä tavoitteita kaudelle Hermeksen pukukopissa ei oltu vielä haastatteluhetkellä asetettu, mutta perusasiat Härkälällä ovat tiukasti mielessä.

– Arjen pitää olla niin laadukasta että on edellytys pelata voitosta joka ilta. Pudotuspeleihin toki pitää päästä.

Erityisesti valmennusjohto aikoo kiinnittää alkavalla kaudella huomiota kiekolliseen pelaamiseen ja sen kehittymiseen. Kokkolan jäähallissa onkin odotettavissa hienoa kiekon liikuttelua ja pelin hallintaan tähtäävää monipuolista kiekottelua.

– Toivon että pystytään kehittämään kiekollista peliä viime kaudesta ja hallitsemaan kiekkoa kentän joka osa-alueella. Erityisesti hyökkäysalueella halutaan hyökkäyksille pituutta, jotta voidaan pitää painopiste vastustajan alueella pidempään ja luoda vaarallisia paikkoja. Kiekollinen monipuolisuus ja laadukas puolustaminen, Härkälä tiivisti pelitavan peruspilarit.

Yksittäisiä pelaajia valmentaja ei tahdo joukkueestaan tässä vaiheessa nostaa esiin, vaan kehuu tuoreen joukkueensa materiaalin monipuolisuutta.

– Löytyy kokeneempia pelaajia ihan Liigasta asti, sitten on kuitenkin paljon nuoria pelaajia, jotka ovat Liiga-seurojen junioriputket käyneet läpi. Hyvä sekoitus kokemusta, hyvää kulttuuria urheilusta ja tietoa siitä, mitä on matka ylöspäin, ja sitten on taas nuorekkuutta ja lahjakkuutta.

Oman lisämausteensa Hermeksen rosteriin tuo jo useamman kauden ajan jatkunut yhteistyö Oulun Kärppien kanssa. Pelaajaliikennettä on luvassa myös alkavalla kaudella seurojen välillä, ja Härkälän mukaan se on erittäin tervetullut lisä.

– Yhteistyö on toiminut hyvin, tietty määrä pelaajia sieltä on aina liikkunut. Tietty vähän sen mukaan mennään, miten Kärpissä koetaan, ketkä pelaajat tarvitsevat miesten pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle