Henrik Haapalan vastaus kannattajien päiväuneen jatkosta Ilveksessä: "Ei ole Koskelan Tillu soitellut!"

LIIGA / Haastattelu
Henrik Haapala oli jälleen elementeissään hienoilla syötöillään Kookoota vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Henrik Haapala on noussut kovalle tasolleen Ilveksessä syksyn kuluessa. Haapalan merkitys kovassa joukkueessa on todella suuri. Hän muodostaa Petri Kontiolan ja Aku Rädyn kanssa yhden Liigan pelätyimmistä ketjuista tällä hetkellä.

Henrik Haapala järjesti tuttuun tyyliinsä monta hienoa paikkaa ketjukavereilleen Aku Rädylle ja Petri Kontiolalle. Haapalan peli kulkee tällä hetkellä todella hienosti. Haapala syötti Aku Rädyn maalin upeasti takatolpalle, jolla maalilla Ilves siirtyi 2−0 johtoon.

− Onhan noita erilaisia variaatioita harjoiteltu ja toi oli yksi niistä. Sanoin kyllä Rädylle, että menisi takatolpalle eikä maalin sisään, niin olisi hieman helpompi tehdä noita maaleja, virnuili Haapala kerratessaan hienoa maalia, joka tarkistettiin videotarkastuksessa KooKoon haastettua maalin.

Haapalan merkitys on ollut todella suuri pelatessaan Ilveksessä. Haapala on pelannut Ilveksessä 37 ottelua ja näistä Ilves on voittanut peräti 30. Tehopisteitäkin on tullut lähes yhden keskiarvolla ja se on kyllä kova, kun ottaa huomioon pitkät loukkaantumiset ennen Ilvekseen tuloa ja vielä tänäkin syksynä viiden viikon huili katkaisi hyvän treenikesän vetäneen Haapalan.

− Olin viisi viikkoa syksyllä sivussa. Oli todella hyvä kesä, mutta joku sakkasi ja piti huilata tuo viisi viikkoa. Sitten tuli KalPa-pelin päähän kohdistunut taklaus, mutta muuten on tuntunut tosi hyvältä. Enää ei vanhat vammat haittaa ja mennään hyvillä mielin peli kerrallaan eteenpäin. Parempaan päin siis koko ajan mennään ja vielä vähän tasaisuutta täytyisi saada.

Haapala totesi, että tauko tulee nyt hyvään saumaan ja päästään vähän nauttimaan joulusta ja olemaan hetki erossa jääkiekosta. Toki huilitauko on lyhyt, kun jo tapaninpäivänä Ilves pelaa Turussa TPS:ää vastaan.

Kysyttäessä, minkälaisia jouluterveisiä hän lähettää Ilveksen faneille, Haapala kehui ylenpalttisesti kannattajia:

− Onhan se hienoa, että seuralla on noin hienot fanit. He elävät täysillä mukana joka pelissä. Kannustus on kovaa ja väkeä on aina paljon hallissa. Tänäänkin Nemo Pajulan tukeminen oli todella hienoa seuralta ja faneilta.

− Keväällä pudotuspeleissä tuollainen fanien tuki on todella tärkeätä. On kyllä todella hienoa olla tässä junassa mukana, kiitteli Haapala Ilveksen faneja vielä uudemman kerran.

Ilves-kannattajien joululahjatoiveiden listalla on varmasti yhtenä tärkeimmistä, ellei tärkeimpänä Haapalan jatkosopimus Ilvekseen,

− Ei ole Koskelan "Tillu" (urheilujohtaja Timo) soitellut, mutta yritetään vain koko ajan parantaa, jos soitto tulisi, naurahti Haapala haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle