Henrik Haapala valaa uskoa avaustappion jälkeen: "Kyllä meidän pelimme toimii, mutta nyt pitää vaan kasvaa joukkueena"

KHL / Haastattelu
Hyökkääjä Henrik Haapala on Jokereissa valmiina isoon rooliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Täksi kaudeksi Jokereihin siirtynyt Henrik Haapala oli KHL-avausottelun jälkeen myönteisin mielin, vaikka vierailija Avangard Omsk veikin Jokereilta pisteet lukemin 1−3. Hänen mukaansa Jokerit pyrkii hankkimaan 10−15 ottelun osatavoitteiden kautta pudotuspelien kotiedun.

Viime kaudella NLA:n HC Luganossa rikkonaisen kauden kiekkoillut Henrik Haapala pelasi tänään Jokereissa ensimmäisen KHL-ottelunsa.

− Sinänsä ihan hyvä maku jäi illan ottelusta, vaikka hävisimme. Tämä oli kauden ensimmäinen tosipeli, joten oli kiva saada kausi käyntiin.

Haapala kehui vastustajaa, mutta harmitteli Jokerien hukkaamia maalintekopaikkoja.

− Avangard Omsk on tosi hyvä joukkue, mutta oli meilläkin paikat saada kiekko maaliin riittävän monta kertaa.

− Me osaamme kyllä tehdä maaleja. Meillä on paljon hyviä maalintekijöitä. Yksi pomppu sinne tai tänne, niin tuo lopun kiri olisi voinut päättyä onnellisesti, mutta maalitkin pitää ansaita.

Tappiosta huolimatta Haapala uskoo joukkueen kehityskykyyn.

− Ei ollut varmasti vika peli tällä kaudella, kun häviämme niukasti. Pyrimme kuitenkin ottamaan tästä hyvät asiat mukaamme ja koetamme oppia. Heti torstaina tulee uusi mahdollisuus parantaa, kun saamme Ak Bars Kazanin kotipelissä vastaamme.

Haapala pelasi tänään Jesse Joensuun ja John Normanin kanssa kakkosketjussa. Hän on valmis isoon rooliin Jokereissa.

− Rooli on varmasti sellainen kuin tänään. Jonkin verran pelaan ylivoimaa ja toivottavasti saan paljon peliaikaa. Teen mitä valmentajat käskevät.

Jokerien kauden tavoitteena on edetä pala kerrallaan.

− Meillä on edessämme pitkä kausi. Olemme jakaneet tavoitteita osiin, 10−15 pelin sykleihin. Runkosarjan tavoite on päästä pudotuspeleihin ja saada sinne kotietu.

− Meillä on hyvä joukkue ja uskomme itseemme. Kyllä meidän pelimme jo toimii, mutta nyt pitää vaan kasvaa joukkueena enemmän.

Haapala pelasi vuoden tauon jälkeen jälleen Suomessa. Tiettävästi Hartwall Arenan katsomossa istui tämänpäiväisessä KHL-avauspelissä Haapalan ystäviä ja sukulaisia erityisen runsaasti.

− Jonkin verran kavereita oli tullut katsomoon. Toivottavasti joku katsoikin peliä, virnuilee Haapala.

» Lähetä palautetta toimitukselle