Henrik Borgström innostui siirrosta Chicagoon: "Yllätti, kuinka nopeasti kaikki eteni"

LIIGA, NHL / Haastattelu
Henrik Borgströmin kausi on kulunut kasvattajaseura Helsingin IFK:ssa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Peräti viiden pelaajan kaupassa Florida Panthersista Chicago Blackhawksiin siirtynyt hyökkääjä Henrik Borgström sai puhelun GM:ltä heti pelaajakaupan varmistuttua.

Ensimmäinen suomalainen tämän vuoden takarajalla NHL-organisaatiota vaihtanut pelaaja oli HIFK:ssa tämän kauden pelannut hyökkääjä Henrik Borgström, jonka NHL-oikeudet siirtyivät kaupassa hänet varanneelta Florida Panthersilta Chicago Blackhawksiin kaupassa, jossa siirtyivät myös neljä muuta pelaajaa.

Joskus NHL-pelaajat kuulevat pelaajakaupoistaan vasta TV:stä tai sosiaalisesta mediasta, mutta Borgströmin kohdalla ei tällä kertaa mennyt näin, vaan agentti Markus Lehto ehti kertoa uutisen ensimmäisenä.

− Kuulin kaupasta agentilta vajaata tuntia ennen kun treidi meni läpi. Yllätti, kuinka nopeasti kaikki eteni tämän päivän aikana, Borgström kertaa uutisten kulkua.

Joskus kauppa muualle on pelaajalle ikävä uutinen. Helsinkiläishyökkääjälle asia on juuri päinvastoin.

− Jännittynyt ja innostunut fiilis, vastaa Borgström kysymykseen tunnelmista.

Kaupan varmistuttua puhelin soi Borgströmillä pariinkin otteeseen. Ensimmäisenä langan päässä oli kolminkertainen Stanley Cup -voittaja ja Chicagon GM-legenda Stan Bowman.

− Stan Bowman soitti heti treidin jälkeen ja toivotti tervetulleeksi organisaatioon. [Chicagon Euroopan pelaajatarkkailun päällikkö] Mats Hallin soitti sitten vähän sen jälkeen.

Kaksi kautta yliopistossa ja kaksi Panthersissa ovat tuoneet Borgströmille runsaasti tuttuja pohjoisamerikkalaisesta kiekkoympäristöstä. Blackhawksissa ei heistä kovin montaa ole.

Ian Mitchellin kanssa pelasin yliopistossa, muita en tunne henkilökohtaisesti.

Ennen HIFK:n kauteen pakkotauon aiheuttanutta koronatartuntarypästä IFK:n ja Borgströmin peli kulki. Viimeiseen kahteentoista peliin yhtä monta tehopistettä tehnyt sentteri ei ole pelannut melkein kuukauteen, mutta perjantai-iltana on edessä viimein hyppy tositoimiin.

− Hyvä fiilis tietenkin on, kun pääsee takaisin kaukaloon. Vähän kondis mietityttää, mutta muuten innokkaana mennään. Breikki tuli itselleni vähän pahaan kohtaan, mutta pyrin jatkamaan siitä mihin jäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle