Henri Jokiharju hehkutti uskomattoman kokemuksen tuomaa latausta: "Tulee kylmät väreet"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Henri Jokiharjulle kuluvat alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat uran kolmannet.
Vaikeuksien kautta voittoon, siinä Suomen puolivälierä kiteytettynä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Välieräpaikka kuitenkin irtosi Kanadan nenän edestä, mikä sai Henri Jokiharjun tyytyväiseksi.

Suomi oli pitkään pelissä kuskin paikalla, vaikka vielä ottelun viimeisellä minuutilla Kanada johti ottelua 1-0-lukemin. Nuoret Leijonat oli löytänyt kiekolliseen peliinsä lisää järkeä ja parempaa rytmitystä.

Myös Kanadan ilme oli yllättävän arka. Suomi vyöryttikin hyökkäyksi jatkuvasti kohti Kanadan maalia, mutta maalinteon tehokkuus oli heikkoa.

46 sekuntia ennen loppua Suomi sai onnekkaalla pompulla tasoituksen aikaiseksi, kun Aleksi Heponiemi ohjasi jalallaan kiekon sisään. Jatkoajalla ratkaisumaalin iski Toni Utunen.

− Tasoituksen kohdalla kaikki jätkät olivat niin hapoilla, ettei meinannut jaksaa tuulettaa, Henri Jokiharju kertaa.

− Tulee kylmiä väreitä. Perkuleen hienoa voittaa tällä jengillä.

Jokiharjun mukaan joukkue ei turhautunut, vaikka ohimenneitä maalintekotilanteita alkoi kertyä. Tärkeässä asemassa oli ottelun tunnelma.

− Kyllä tuollainen yleisö antaa energiaa, vaikka kannatus tuleekin vastapuolelle. Jatkoimme vain pelaamista, emmekä turhautuneet.

Turnauksen kulku on ollut Suomelle melko haasteellinen, sillä turnauksen kärkimaita vastaan Kanada-voitto oli ensimmäinen. Esimerkiksi Ruotsia ja USA:ta vastaan joukkueen pelistä on ollut aistittavissa kurittomuutta ja henkisiä lukkoja.

Näihin Suomi sai tällä voitolla täsmälääkettä.

− Uskon, että tämä oli se, mitä tarvitsimme. Tämä antaa paljon buustia jatkoon, Jokiharju tuumaa.

Puolustajalla ei ollut vielä tarkkaa käsitystä välierävastustaja Sveitsin pelaamisesta, mutta usko Nuorten Leijonien leirissä on kova.

− He nollasivat Ruotsin, vaikka Ruotsi oli lohkomme ykkönen. Jotain he tekevät oikein, mutta lähdemme täydellä teholla heitä vastaan, Jokiharju lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle