Henkisesti vahva Pelicans ei sulanut kevätauringossa – "Vähän kevyempi porukka olisi voinut mennä lukkoon"

LIIGA / Haastattelu
Miika Roine johdatti toisena keväänä putkeen Pelicansin mitalipeleihin.
Kuva © Timo Savela

Pelicansin ja HIFK:n välinen tasainen sarja lyötiin säppiin Lahdessa tiistai-iltana. Pelicans karkasi ottelusarjassa alussa 3–0-johtoon, mutta HIFK tuli väkisin aina tasoihin asti. Pelicansin kapteeni Miika Roine oli varsin ylpeä joukkueensa suorituksesta, vaikka tiukille jatkopaikka lopulta meni.

– Sanomattakin selvää, että äärettömän tasainen sarja oli. 3–0 oli tietyllä tapaa ansaittu, kuten HIFK:n tulo myös tasoihin. Kaikki ottelut olivat kuitenkin maalin pelejä. Pienestä asiat olivat kiinni, niin kuin tässä ottelussa myös. Todella ylpeä pitää olla tästä joukkueesta.

Pelicans johti kahden erän jälkeen ottelua numeroin 2–1, mutta HIFK antoi kylmää kyytiä lahtelaisille kolmannen erän alussa, kun joukkue iski reiluun minuuttiin kaksi maalia. Pelicans ei kuitenkaan siitä hämmentynyt, vaan nappasi vielä neljännen kiinnityksen itselleen. Usko ei ollut kapteenilla koetuksella.

– Vähän kevyempi porukka olisi voinut mennä lukkoon varsinkin, kun näki, miten tuo kolmas erä meiltä alkoi. Jatkoimme ja uskoimme omaan tekemiseen. Koen, että me ansaitsimme tämän jatkopaikan. Ei ollut sellainen alku erällä, jonka olisimme halunneet, mutta tämä joukkue on vain henkisesti todella vahva. Luotimme edelleen siihen omaan tekemiseen, ja me saimme ne riittävät maalit ja paikat.

Varsinkin Patrik Carlssonin johtama kakkosketju oli lahtelaisten voiton takeena. Ryan Lasch heilutti tahtipuikkoa neljällä tehopisteellä ja Lars Bryggman vastasi kahdesta viimeisestä osumasta. Roine antaakin kolmikolle vuolaasti kehuja.

– Meidän kärkiheppamme löivät noihin paikkoihin ne ratkaisut. Yksi jatkoaikavoitto täällä, ja nyt koko Carlssonin johtama kenttä oli aivan loistava. Aivan huikeaa johtamista heiltä edestä. Bryggman pistää kiekkoa pussiin, niin mikäpäs tässä.

HIFK:n nousu sarjassa kolme ottelutappion jälkeen seitsemänteen otteluun oli kova suoritus. Liigahistoriassa näin on käynyt kaksi kertaa. Lahdessa ei kuitenkaan muutettu liikaa mitään valmistautumisessa ratkaisevaan otteluun. Varsinkin Tommi Niemelän aikana Lahdessa on keskitytty ainoastaan parantamaan asioita seuraaviin otteluihin.

– Olemme pyrkineet menemään ottelu kerrallaan. Seuraava ottelu kun tulee, niin käymme edellisen ottelun nopeasti lävitse ja pohdimme, miten pystymme parantamaan. Se on ollut koko Niemelän neljän vuoden ajan, että keskitymme ainoastaan parempaan tekemiseen. Me tiedostimme, että tämä on erittäin tasainen sarja ja ottelut voivat kääntyä ihan miten vain. Koen, että olimme juuri tuon verran vastustajia parempia.

Tiistai-iltana Lahdessa oli Pelicansia tukemassa täysi mökki. Kapteeni antaa tunnustuksen kotiyleisölle, jonka tuella joukkueen on helppo ammentaa lisää energiaa. Parempaa fiilistä ei varmaan ole kuin voittaa seiskaottelu kotiyleisön edessä?

– Ei todellakaan. Nostan isoksi jutuksi juuri meidän kotietumme. Lahtelaisyleisö on antanut meille valtavasti otteluissa. Olemme vielä olleet hyviä kotona muutenkin. Upeaa päästä aloittamaan taas perjantaina täällä.

Lahtelaisryhmä yhtä hymyä voitokaan sarjan jälkeen.

Pelicans kohtaa tulevassa välieräsarjassa Kärpät. Oululaisnippu voitti omassa puolivälieräsarjassaan Jukurit otteluvoitoin 4–2. Ajatuksia ei Lahdessa ole tietenkään vielä ehditty suunnata kohti Kärpät-sarjaa. Muutama lepopäivä vietetään energiaa tankaten ja vastustajaa analysoiden.

– Hieman lepäämme ja katselemme Kärppien tekemistä. Siihen vielä joku harjoitus vielä päälle, ja sitten mennään taas. On todella siistiä, että tämä on toinen kevät putkeen tässä kaupungissa, kun taistelemme mitaleista. On se todella kova juttu. Ei ole kyllä mahat täynnä tässä vaiheessa.

Jos Helsinkiin oli Pelicansilla kohtalaisen lyhyt matka, niin nyt matkustamista tulee enemmän. Roine ei kuitenkaan vielä tiennyt, millä kulkuvälineellä lahtelaisryhmä kulkee reissut. Kuitenkin molemmille joukkueille lähtökohta ovat täysin samat.

– En edes tiedä, millä aiomme matkustaa. Varmaan käymme välipäivinä ne asiat läpi. Jotain peräkkäisiä otteluita taisi siihen sarjaan tulla, niin eiköhän me keksitä jotakin järkevää. Hieman erilainen matka on nyt kuin Helsinkiin, mutta molemmat joukkueet joutuvat sen matkustamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle