Henkilökohtaiset onnistumiset eivät lämmittäneet jukurikonkareita – "Ei siitä saa samanlaista fiilistä, kun joukkue ei menesty"

LIIGA / Haastattelu
Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen oli pettymys Asplundille.
Kuva © Oskari Mäkisarka / Facebook.com/makisarkaphoto
Liiga-kausi 2018-2019 laitettiin Jukureiden osalta pakettiin jatkoaikatappiolla KooKoota vastaan. Pelien päättyminen runkosarjaan oli pettymys mikkeliläisten kokeneempaan osastoon kuuluville Turo Asplundille ja Markku Flinckille.

Jukurit lähti kauteen tavoitteenaan sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon. Mikkelläisryhmä aloittikin kauden vahvasti, mutta marraskuun maajoukkuetauon jälkeen alkanut heikko jakso tiputti joukkuetta tasaisesti sarjataulukossa. Kauden päätyttyä joukkue majaili lopulta sarjassa toiseksi viimeisellä sijalla.

− Kauden alku oli hyvä marraskuun maajoukkuetaukoon saakka. Sitten tuli suvantovaihe, joka oli liian pitkä. Siinä olisi pitänyt pystyä enemmän pisteitä raapimaan. Silloin se ratkaiseva ero taisi syntyä, Turo Asplund totesi.

− Pelattiin siinäkin jaksolla hyviä pelejä, mutta ei saatu tulosta. Sen takia se lähti sitten luisumaan vähän väärään suuntaan ja kadotettiin se itseluottamus, mikä meillä alkukauden peleissä oli. Se sitten näkyi ehkä ratkaisuhetkillä.

− Sellaisia pätkiä ei tässä sarjassa vain saisi olla yhtään, jos haluaa pudotuspelijoukkue olla, tiivisti Markku Flinck.

Henkilökohtaisella tasolla kausi oli konkariosaston hyökkääjille onnistunut. 33-vuotias Asplund oli joukkueen ykköspistemies 37 tehopisteellään, mikä oli myös hänen koko liigauransa yhden kauden piste-ennätys. 

Flinck puolestaan nosti tasoaan vaikean, ainoastaan 11 pistettä tuottaneen viime kauden jälkeen ja oli joukkueen luottopelaajia. Pisteilläkin mitattuna 24 tehopisteen kausi oli 34-vuotiaan Flinckin uran toiseksi paras Liigassa.

Päällimmäisenä kaksikon mielessä oli kuitenkin pettymys, kun joukkueen kanssa asetettu tavoite jäi täyttämättä.

− Omaa tekemistä nykyään arvioi ehkä enemmän joukkueen menestyksen kautta. Vaikka pisteitä tuossa tulikin, niin ei silti tunnu onnistumiselta, koska joukkue jäi ulos pudotuspeleistä, Asplund summasi.

− Vaikka oma kausi olikin viime kautta parempi, niin ei siitä saa samanlaista fiilistä, kun joukkue ei menesty. Se on tässä vaiheessa kuitenkin tärkeintä. Pisteitä tulee ja menee, mutta jos joukkue ei menesty, niin se on sama miten pelaa, jatkoi Flinck.

Positiivisena asiana kaudesta kokeneen kaksikon mieleen jäi kuitenkin joukkueen taisteluasenne kauden aikana.

− Olihan tämä hieno joukkue. Ei yhtenäkään iltana annettu periksi, vaikka muutaman kerran tulos siellä repsahtikin. Joka pelissä kuitenkin hyvin taisteltiin, niin siitä voi ainakin olla ylpeä, vaikka tulos ei ollutkaan se mitä haluttiin, pohti Asplund.

− Siinä mielessä oli hyvä kausi, että pystyttiin tasaiseen suorittamiseen, vaikka tulos ei ollut aina positiivinen. Se on vaan sitten, että kun et itse tee, niin kaveri tekee. Se jäi tänä vuonna vajaaksi, Flinck sanoi.

Sekä Asplundin että Flinckin nykyiset sopimukset Jukureiden kanssa päättyvät tähän kevääseen. Tulevaisuudestaan molemmat pysyivät hyvin vähäsanaisina.

− Tiedossa on missä ura jatkuu, mutta seurat niistä sitten tiedottelee myöhemmin, Asplund kertoi.

− Katsellaan sitä sitten tuonnempana, Flinck päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle