Heikko ylivoima ja krooninen tehottomuus eivät huolettaneet Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helmistä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen odotti jo innolla MM-kisoja.
Kuva © Saimi Airaksinen
Suomen osalta Helsingin U20-kotiturnaus päättyi karvaaseen jumbosijaan. Päävalmentaja Raimo Helminen ei tästä kantanut suuremmin murhetta.

Suomi hävisi niin Venäjälle, Tšekille kuin Ruotsillekin lukemin 1-2, Tšekille tosin vasta jatkoajan jälkeen. Maalinteko ja ylivoimapeli takkusivat Nuorilla Leijonilla, mutta päävalmentaja Raimo Helminen ei kantanut niistä murhetta.

− Kolme maalin tappiota tuli, että kyllä me tehottomia olimme, se täytyy myöntää. Yhdellä maalilla per peli ei ole kauhean helppo voittaa. Maalivahdit pelasivat erinomaisesti kuten koko joukkuekin.

− Kyllä ylivoimapeliin satsataan tulevaisuudessa varmasti paljon enemmän kuin tähän saakka. Se tulee kyllä varmasti isoon rooliin tulevaisuudessa tässä hommassa, Helminen tuumaili.

Kysyttäessä siitä, miten tehokkuutta voisi parantaa, Helminen tarjosi klassisia lääkkeitä.

− Kyllä siinä pitää laukaisuja ja muita apuja parantaa. Maalille pitää mennä vielä paremmin. Sen se vaatii.

Helminen kehaisi myös vastustajia.

− Nämä ovat kovia pelejä, todella tasaisia. Tällaista tämä on tämä kansainvälinen jääkiekko.

Kohti vuodenvaihteen MM-kisoja

Tšekissä vuodenvaihteessa pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat kauden kohokohta. Suomellakin on edessään vielä tiukka valinta kisajoukkueen muodostamiseksi, mutta Helminen uskoo ajan tuovan ratkaisut tullessaan.

− Aika tuo ne tullessaan. Nyt pojat pääsevät arkeen ja seurataan heidän peliään siellä ja miten he selviytyvät, sitten ollaan paljon viisaampia. Sitten ruvetaan tekemään viimeisiä valintoja.

Kaikki kolme Helsingin-turnauksen vastustajaa nähdään myös MM-jäillä. Helminen totesi, että vaikka joka tilanteessa voi oppia uutta vastustajista, niin piirit ovat pienet ja naamat tutut.

− Kyllä tässä jäi korvankin taakse. Aika tutut olivat kaikki, kyllä tiesimme, mitä vastustajat tekevät. Varmaan hekin rupeavat tietämään, miten me pelaamme. Tällaista tämä on.

» Lähetä palautetta toimitukselle