Haukeland: "Kakko pystyy tekemään uskomattomia asioita treeneissä"

LIIGA / Haastattelu
Haukeland pelasi uransa ensimmäisen ottelun Liigassa.
Kuva © Teemu Grönroos
Nousujohteinen esitys päättyi Henrik Haukelandin osalta voittoon hänen liigadebyytissään. Norjalaisvahti ihasteli nuorten lupausten taitotasoa treeneissäkin.

Norjalaisen Henrik Haukelandin tarinassa on paljon tyypillisiä piirteitä. Vuonomaan jääkiekkoilijat aika usein lähtevät kokeilemaan pelivirettään ja mittaamaan tasoaan ulkomaan sarjoihin, ja erittäin usein suuntana itäinen naapurimaa Ruotsi.

TPS:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Haukeland ei ole poikkeus sääntöön. Jossain vaiheessa uraa on otettava askel eteenpäin.

− Norjan liigan taso ei ole niin huono kuin yleisesti luullaan, mutta Ruotsin puolella se kuitenkin on parempi, Haukeland arvioi.

− Paljon tosiaan norjalaisia pelaa Ruotsin eri sarjoissa, joten se oli hyvä tie eteenpäin.

Haukeland on enimmäkseen pelannut Allsvenskanissa, mutta kokemusta kertyi kauden 2016-17 ajalta myös SHL:n Leksand IF:stä.

Suomen Liigaan siirtymisen jälkeen Allsvenskan on ollut luontaisempi vertailukohta kuin Ruotsin pääsarja. Haukeland on ollut tyytyväineen siirtoonsa.

− Täällä pelaajat ovat hieman taitavampia ja nopeampia, tämä oli siirto eteenpäin. Kaikki on tuntunut hyvältä. TPS:ssä on todella lahjakkaita nuoria, joita konkarit sitten auttavat eteenpäin. Esimerkiksi Kaapo Kakko pystyy tekemään uskomattomia asioita treeneissä, Haukeland hehkutti.

Miksi Haukeland murjottaisikaan. Avauspeli sujui aika mukavasti ottelun alun pienestä kauneusvirheestä huolimatta. Torjuntatyyli on ehkä persoonallinen, mutta 23-vuotias norjalainen venyi kiekon tielle mainiosti.

Maalivahdin tärkein tehtävä hoitui kunnialla.

− Ensimmäinen maali menee kyllä minun piikkiini, se oli heikko suoritus. Sen jälkeen pääsin koko ajan paremmin ja paremmin kiinni peliin ja pystyin hallitsemaan vetojen jälkeisetkin tilanteet.

− Ison kiitoksen annan Fredrik Norrenan maalivahtivalmennukselle.

Sakari Salmisen osuma lipsahti ehkä helposti Haukelandin taakse, mutta toisaalta hän ei ole ainoa, jonka taase Salminen on pienestäkin kulmasta osunut.

Salmista ja Haukelandia yhdistää myös se, että lauantain ottelussa he olivat ainoat pelaajat, joilla on kokemusta jääkiekon olympialaisista.

Salminen oli talvella 2014 mukana Sotšin-joukkueessa, kun taas Haukeland kantoi Norjan pelipaitaa helmikuussa 2018 Pyeongchangissa.

− Olympiareissu oli kyllä ikimuistoinen kokemus, ja puolivälieriin pääseminen oli meille todella iso juttu.

− Luonnollisesti tavoitteeni on edelleen olla edustamassa maatani arvokisoissa. Valmentaja on tykännyt minusta, ja onhan kansainvälisissä peleissä erittäin kova taso.

TPS:n osalta vaikuttaa siis lupaavalta. Haukeland rakentelee huolellisesti niin seura- kuin maajoukkueuraansa, ja norjalaisvahdin hehkuttama Kakko on lyömässä itseään läpi tosissaan sekä kansalliselle että kansainväliselle tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle