Hattutempusta positiivisuutta ammentava Patrik Puistola: "Aina mennään täysillä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Saimi Airaksinen
Sveitsiä vastaan joukkueen kärkihyökkääjiin kuuluva Patrik Puistola iski hattutempun. Hän oli luonnollisesti tyytyväinen omaan suorituksiinsa, mutta korosti samalla myös muiden pelaajien onnistumisen merkitystä.

Murskaavassa 12-0-voitossa Suomi sai onnistumisia laajalla rintamalla. Kymmenestä maalintekijästä kahdeksan onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran turnauksen aikana, joten maalinteossa onnistuneita pelaajia on alkulohkon jälkeen 13.

− Hattutemppu tuo positiivisuutta joukkueeseen, ja samalla tavalla muiden onnistumiset tekevät sitä samaa, Patrik Puistola tuumi ennen joukkueen siirtymistä Uumajasta Örnsköldsvikiin.

− Tästä on hyvä mennä eteenpäin.

Maalivahteja lukuun ottamatta Suomen joukkue ei käynyt jäällä keskiviikkona. Harjoituksissa keskityttiin muuhun.

− Keskiviikkona hyvä huoltopäivä, ja sitten ladataan täysillä puolivälierään. Kova ottelu on tiedossa, Yhdysvallat kamppailee vahvasti ja on myös hyvin luisteleva joukkue, Puistola luonnehtii.

Yhdysvaltojen osuminen vastustajaksi jo puolivälierävaiheessa ei erityisemmin liikuta Puistolaa.

− Ei kai sillä ole väliä, kuka siellä on vastassa. Aina mennään täysillä vastustajasta riippumatta.

Puistolan mukaan harjoituspelin voittaminen auttaa Pikkuleijonia myös tulevassa puolivälierässä.

− Meillä oli harjoituspeli heitä vastaan ja voitettiin 1-0, joten kyllä pystytään voittamaankin heidät. Mahdollisuudet ovat ihan mihin vaan.

Yhdysvallat on edennyt turnauksessa murskaavaan tyyliin. Alkulohkosta irtosivat täydet pisteet, ja maaliero oli 21 maalin verran plussalla. Suomen pelit ovat olleet tiukempia lohkon päätösottelua lukuun ottamatta.

− Kolme ekaa peliä olivat tiukkoja pelejä. Maalinteko oli niissä vaikeaa, Sveitsi-pelissä saatiin sitten ketsuppipullo auki. Siinä pelissä hoidettiin homma tyylikkäästi loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle