Hattutempun viimeistellyt Blichfeld: "Maskipelaaminen teki työstäni helpompaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Blichfeld aloitti urakkansa MM-kaukalossa tehokkaasti.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Tanska avasi turnauksensa murskaavalla esityksellä, kun Kazakstan kaatui maalein 9−1. Ottelun suurimmaksi hahmoksi nousi hattutempun tehnyt Joachim Blichfeld.

Joachim Blichfeldin kaikki maalit syntyivät samalla tavalla. Tanska pelasi ylivoimaa ja Blichfeld oli maalivahdista katsoen vasemmalla, josta oikealta ampuva hyökkääjä laukoi rannelaukauksia ylös.

− Minulla oli hyvin tilaa laukoa, ja kun edessä oli maskia, se teki omasta työstäni helpompaa.

Tanska iski voiton alkutahdit jo ottelun alussa, kun peli oli viidessä minuutissa 3−0. Näistä osumista kolmannen iski juuri Blichfeld.

− On aina hienoa tulla peliin vahvasti. Saimme voiton ensimmäisestä pelistä, kuten halusimmekin.

Murskavoitosta huolimatta Tanskalle jäi ottelusta myös hieman hampaankoloon, sillä Kazakstan teki ottelun ainoan maalinsa, kun peliä oli jäljellä vain minuutti ja 23 sekuntia.

− Kun peli on niinkin myöhäisessä vaiheessa, eikä vastustaja ole tehnyt maalia, on luonnollista, että haluaa tehdä kaikkensa, jotta maali pysyy puhtaana loppuun asti. On mukavaa, että voitimme, mutta vielä mukavampaa se olisi ollut nollapelin kera.

Blichfeld on San Jose Sharksin sopimuspelaaja. Kolmen ammattilaiskauden aikana hän on päässyt pelaamaan kahdeksan NHL-ottelua ja avausmaalikin on tehtynä. Se ei kuitenkaan vielä tyydytä.

− Kaikkien jääkiekkoilijan alkujen tavoite on pelata NHL:ssä. Olen saanut siitä makupaloja. NHL:ään on vaikea päästä ja vielä vaikeampi siellä on pysyä. Haluan osoittaa olevani NHL-pelaaja ja pelata siellä pitkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle