Hartikainen odottaa puolivälierästä tiukkaa nälkäistä Slovakiaa vastaan − "Taas saamme pelata täysiverisen jäkismatsin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Teemu Hartikainen odottaa Slovakian tulevan kovaa päälle.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Suomi päätti alkulohkonsa vakuuttavaan 3−0-voittoon Tšekistä. Teemu Hartikaisen mielestä vastustaja ei löysäillyt tai hävinnyt tahallaan välttääkseen Kanadan kohtaamisen puolivälierissä.

− Minusta tuo tuntui täysiveriseltä jääkiekko-ottelulta, jossa oli taklauksia ja intohimoa. Tänään oli kova intensiteetti ja siinä maalipaikatkin alkavat vähentyä.

Leijonat on päästänyt tähän mennessä seitsemässä ottelussa vain viisi maalia omaan verkkoon. Hartikaisen mukaan tuttu resepti on auttanut oman pään puhtaanapidossa.

− Veskarit ovat pelanneet älyttömän hyvin ja puolustamme koko ajan tiiviinä pakettina. Neljä kenttää painavat samaa duunia, niin se on varmasti kaikkein tärkeintä.

Torstaina puolivälierissä vastaan asettuu Slovakia. Hartikainen ennakoi kohtaamisesta tiukkaa. 

− Kova kamppailu tulee varmasti. En ole niin tarkkaan seurannut, niin kokoonpanosta en tiedä, keitä siellä on. Olympialaisissa nähtiin, että he pelasivat kovaa peliä. Taas saamme pelata täysiverisen jäkismatsin, jotta pääsemme jatkoon.

Leijonat kohtasi Slovakian olympialaisissa kahdesti.

− Varsinkin pudotuspeli Slovakiaa vastaan oli tosi tiukka maalin peli. He tulevat kovaa ja heilläkin on menestyksen nälkää. He haluavat kaataa meidät kotiareenalla, Hartikainen aprikoi.

Leijonat menetti pisteitä alkulohkossa ainoastaan Ruotsille. Tampereen Nokia Arena on ollut omiensa tukena läpi kisojen, eikä kisaisäntä ole kokenut kotiturnausta taakaksi.

− Enemmän nautin siitä, että saan pelata isossa areenassa täyden yleisön edessä. Nyt on mennyt niin hyvin, että se on rauhoittanut paineita. Yllättävän vähillä paineilla olemme päässeet pelaamaan ja se huokuu kyllä joukkueesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös