Harri Pesonen näpäytti Tanskan peräsimen tuttua valmennusta: "Taisin mennä rikkomaan sen sopimuksen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen iski turnauksen toisen maalinsa.
Kuva © Arno Hämäläinen
Leijonien voitto Tanskasta oli erityisen makea Harri Pesoselle. Sveitsissä kiekkoilevalle Pesoselle vastustajan valmentajisto oli entuudestaan tuttu Lausannen organisaatiosta.

Kohmeisen alun jälkeen Leijonat sai parempaa otetta pelistä ja onnistui nousemaan Tanskan rinnalle ja ohi. 

− Positiiviset mietteet jäivät. Pidemmän vapaa-ajan jälkeen ei välttämättä ole helppoa palata tuohon pelirytmiin takaisin. Olimme hyvällä meiningillä ja tiesimme miten Tanska pelaa. Enteilimme taiston olevan yhden tai kahden maalin mitalla voittoa joko meille tai heille, Harri Pesonen analysoi ottelun,

− Varsinkin toisessa erässä saimme monta pitkää vaihtoa heidän päätyyn. Hienoa alivoimapeliä meidän jätkiltä, kävi lapsus ainokaisessa. Osui pakkia kiekko vähän naamaan ja oli hetken poissa pelistä toinen puolustaja.

Pesoselle voitto toi ekstrahyvää, kun Tanskan päävalmentaja Heinz Ehlers ja apulaisvalmentaja Rikard Franzén ovat 30-vuotiaan JYP-kasvatin valmentajia Sveitsin pääsarjassa.

− Oli hauska jo ennen ottelua olla Tanskan koutsin kanssa vierekkäin haastattelussa. Meillä oli hänen mielestään joku sopimus etten saisi tehdä maalia, mutta taisin mennä rikkomaan sen sopimuksen, Pesonen virnisti,

− - Tiesin aika tarkkaan sanoa, millainen ryhmä tulee vastaan ja millä tyylillä he vetävät.

Pesonen iski ottelun viimeisen osuman ohjaamalla Kaapo Kakon laukauksen tanskalaisvahti Sebastian Dahmin ohitse. 

− Olihan se aika pieni ja hellä kosketus minulta. Veskarin maila vähän liikahti, ja Kakkokaan ei tainnut ihan heti tietää osuinko vai en. Sovittiin että se meni minun kautta, saatiin minullekin lisää maaleja, kertoi Pesonen.

Leijonat jatkavat kisaurakkaansa heti seuraavana päivänä, kun vastaan asettuu pitkän ajan jälkeen Iso-Britannia.

» Lähetä palautetta toimitukselle