Harri Pesonen kritisoi löysää vastustajaa: "Kyllä he tarjosivat meille tänään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen aloitti Leijonien kirin avauserän lopulla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi kärsi tämän vuoden MM-turnauksen ensimmäisen tappion Yhdysvalloille, joka kaatoi Leijonat jatkoajan jälkeen 3–2. Hieman harmaasta leijonalaumasta erottui edukseen Harri Pesonen, joka teki uransa ensimmäisen MM-maalin.

– Tänään saatiin onnistumisia leveältä rintamalta. Pitkässä juoksussa sitä tarvitaan. Meidän kentältä oli hyvä peli tänään. Vähän jäi harmittamaan, kun kolmannessa erässä oli itsellä paikka laittaa 3–2:een, Pesonen pyöritteli.

Yhdysvallat tarjoili Pesosen mukaan voiton avaimia Leijonille pitkin ottelua.

– Kyllä he tarjosivat meille tänään. Meillä oli omat hetkemme ja hyviä paikkoja. Täytyy sekin muistaa, että siellä on ammattimiehet vastassa.

Mutta oliko Yhdysvallat jopa helpompi vastus kuin toinen Pohjois-Amerikan joukkue Kanada, jonka Leijonat nujersi avauspelissä?

– Paljon löysempi minun mielestä yleisesti. Tuntui, että ajoittain pelaaminen oli helpompaa heitä kuin Kanadaa vastaan. Kanadalla oli kovempi intensiteetti siinä pelissä, Pesonen täräytti.

Taitoa ja vaarallisuutta Yhdysvalloilta kuitenkin löytyi Pesonen mukaan runsaasti.

– Mutta sitten, kun lähdetään kiekon kanssa hyökkäämään neljällä tai viidellä äijällä, niin onhan se aika vaarallinen porukka.

Hyvä alku ja läheisten saapuminen tuovat energiaa

Ennakkospekulaatioiden mukaan Leijonat kohtasi kolme kovinta maata heti kisojen alkuun. Näistä kolmesta ottelusta sinivalkoiset kairasivat yhteensä seitsemän pistettä, mistä Pesonenkin ilmaisi tyytyväisyytensä.

– Mielestäni voi olla ihan tyytyväinen, kun raavittiin kaikilta näin hyvin pisteitä. Nyt otetaan vähän happea ja laitetaan paikat kuntoon.

Leijonia odottaa nyt kaksi välipäivää, joiden aikana pelaajat pääsevät viettämään aikaa läheistensä kanssa.

– Meillä on vähän perheitä täällä nyt vierailemassa. Isäukko ja sisko pääsivät paikalle. Varmaan sinä jotain kikkailaan ja katsellaan paikkoja, Pesonen suunnitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle