Harri Pesonen jakoi kiitosta kotiyleisölle − "Yksi makeimmista tunnelmista, mitä on ollut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen median jututettavana Slovakia-ottelun jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijonajoukkue vietti tovin Nokia Arenan jäällä voitettuaan puolivälierässä Slovakian maalein 4−2.  Hyökkääjä Harri Pesonen selvitti medialle, mikä ryhmää pidätteli yleisön edessä.

− Ei mitään ylimääräistä, mutta yritimme osoittaa kunnioitusta yleisölle. Mielestäni tänään oli yksi makeimmista tunnelmista, mitä on ollut tässä turnauksessa. Ihmiset olivat hienosti mukana. Vielä, kun saimme käännettyä tuon tuloksenkin, niin oli mahtava ilta.

Suomi ajautui kahden maalin tappioasemaan, mutta kampesi itsensä tasoihin ja lopulta ohi.

− Kyllä siellä ääretön luotto omaan joukkueeseen on. Niin kuin näimme tänään, että kaveri iski nopeasti 2−0:aan ja ei meidän tekemisemme siitä hetkahtanut. Päin vastoin, aloimme parantaa siitä. Loppupeleissä ansaitsimme voiton.

Marko Anttila iski Leijonien kaksi ensimmäistä maalia ja syötti Saku Mäenalasen tekemän osuman tyhjään verkkoon ottelun lopussa. Pesonen hehkutti perjantaina syntymäpäiväänsä viettävää Anttilaa vuolaasti.

− On se erikoismies kyllä. Joillain on se taito, että silloin kun se merkkaa, niin kiekko löytää maaliin. Se on yksi syy, miksi Marko on tässä joukkueessa ja kapteenistossa.

Yli kaksimetristä ja hieman kulmikkaasti jäällä liikehtivää hyökkääjä on kritisoitu useaan otteeseen, mutta niin vain Anttila nousi jälleen leijonakannattajien sankariksi.

− Kyllähän kaveri on varmaan helppo taulu. Kaksi metriä pitkä ja ei ehkä kentän sulavin jätkä, mutta tekee juuri oikeita asioita joukkueelle. Hänellä on kyky nousta esiin silloin, kun peli on linjalla. Marko on fiksu äijä ja hän tietää ja tuntee itsensä. Kävi mitä kävi, hän vetää samalla tavalla, Pesonen analysoi.

Suomi kohtaa lauantaina välieräottelussa Yhdysvallat.

» Lähetä palautetta toimitukselle