Harri Pesonen hämmästeli Marko Anttilan tilannetta: "Onkohan se sitten joku nolausyritys"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen on päässyt jo muutaman kerran harjoittelemaan Pekingin jäällä.

Suomalaisittain sunnuntain kovin puheenaihe Pekingissä Iivo Niskasen voittaman pronssimitalin ohella on ollut eristyshotellissa jo useamman päivän olleen Marko Anttilan tilanne.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kritisoi sunnuntaina aamupäivällä yhdessä Suomen joukkueen ylilääkärin Maarit Valtosen kanssa kiinalaisviranomaisten ratkaisuja eristää täysin terve ja muille vaarattomaksi todettu hyökkääjä muusta joukkueesta.

– Kyllähän se epäreilulta tuntuu, kun kaveri ei missään nimessä ole uhka kenellekään. Toivottavasti saisi nyt sellaiset testitulokset, että pääsisi joukkueen mukaan, Anttilan joukkuetoveri Harri Pesonen kertoi Leijonien iltapäivän harjoitusten jälkeen.

Miesten maajoukkue saapui Pekingiin paikallista aikaa torstaiaamuna. Anttilan osalta tapahtumasarja alkoi lentokentällä, josta hänet kuskattiin eristyksiin. Pesonen ihmettelee hyökkääjän kohtelua.

– Itse asiassa sitä tilannetta en nähnyt. Ilmeisesti ambulanssilla hänet haettiin. En tiedä onkohan se sitten joku nolausyritys vai mitä he sillä hakevat.

"Kyllähän se epäreilulta tuntuu, kun kaveri ei missään nimessä ole uhka kenellekään."

Ensimmäisiä päiviä kisakuplassa omalta osaltaan Pesonen kommentoi tuntuman hakemiseksi.

– Aika sekavaa on ollut vielä. Tänään on ollut jo vähän normaalimpi päivä, kun olemme päässeet harjoittelemaan pari kertaa ja katsottu hiihtoa siinä sivussa, Pesonen kertoo.

Kun kuplasta ei ole mitään asiaa pois kesken kisojen, tylsyyden taltuttamiseksi pitää olla hyvät keinot käytössä. Pesonen uskoo kuitenkin viihdykettä löytyvän.

– Joku mainitsi, että näitä meidän kylän lajeja saattaisi päästä katsomaan. Jos jotain lajia pääsisi poikien kanssa katsomaan, niin sehän olisi ihan siistiä.

– Vielä kun saadaan (Toni) Rajala vahvistukseksi meidän huoneeseen, niin saadaan vähän uutta verta ja uusia juttuja, Pesonen kommentoi.

Leijonien turnaus alkaa toden teolla torstaina Suomen aikaa kello 10.40 ottelulla Slovakiaa vastaan. Pesosella riittää luottoa viime vuosien tutun maajoukkuerungon menestykseen olympiakaukalossa.

– Voittamaan olemme lähteneet ja tulleet. Usko on kova ja joukkueessa riittää laatua. Ensi viikolla sitten nähdään, millaista se peli on täällä vähän pienemmässä kaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle