Harri Pesonen ei säästellyt sanojaan tuoreesta MM-kullasta: "Vitun hienoa, kun niin moni onnistui"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen iski Suomen 3–1-maalin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Laitahyökkääjä Harri Pesonen iski tänään viimeisen sinetin Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen historialliseen maailmanmestaruuteen. Se oli 3–1-maali, joka tuli kesken vastustaja Kanadan rajun painostusjakson.

Pesonen otti ikimuistoisen saavutuksen rauhallisesti vastaan.

− Aika rauhallinen olo. Sairas tyytyväisyys meidän joukkueeseen ja se on upeaa nähdä, kun kaverit sinun vieressä haluavat sinulle hyvää. Ihan uskomattomia jätkiä, kun miettii, mitä tarinoita ovat kirjoittaneet, Pesonen kertoi tunnetilastaan.

− Onnellinen omastakin puolesta, mutta jotenkin tuntuu siltä, että on vitun hienoa nähdä, kun niin moni onnistui.

Pesonen kuului tärkeissä otteluissa ja koko turnauksessa Leijonien parhaimpiin hyökkääjiin. Laituri itse ei täysin tiedä syytä hyvään vireeseen.

− En tiedä, miten päätyy ratkaisemaan näitä. Pelaa tarpeeksi harvoin, ehkä se on yksi, 30-vuotias maailmanmestari nauroi.

Tärkeimmät tukijoukot pääsivät kuin pääsivätkin paikan päälle todistajiksi maailmanmestaruudesta. He taitavat juhlimiset jättää kuitenkin myöhemmälle.

− Vaimo ja lapsi pääsivät paikan päälle. Oli hienoa, että pääsivät paikalle todistamaan tätä. Nyt on rauhallinen olo, mutta eiköhän se ala riehaantumaan, kun saa vähän ilolientä koneistoon ja hommat käyntiin.

− Kyllä Poika viedään ehdottomasti Keski-Suomeen näytille ja keksitään jotain kivaa.

Pesonen on kiitollinen myös yleisölle ja kaikille katsojille Suomessa.

− Voittoja ei joka vuosi ole Suomellekaan siunaantunut. Niin mahtavaa, että moni suomalainenkin pääsi paikalle. Oli kuin kotona olisi pelannut, Pesonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle