Harjoitusotteluissa vakuuttaneella Pelicansin Leevi Tukiaisella on selvä tavoite tulevalle kaudelle: läpimurto Liigassa kasvattajaseuransa paidassa

LIIGA / Haastattelu
Pelicans pelasi harjoituskauden ensimmäisen ottelunsa Isku Areenalla perjantaina.
Leevi Tukiainen on esittänyt ennakkoluulottomia otteita Pelicansin kahdessa ensimmäisessä harjoitusottelussa HIFK:ta vastaan.

Pelicans aloitti harjoituskautensa kahdella ottelulla Helsingin IFK:ta vastaan, kumpikin joukkue onnistui voittamaan vieraissa. Ensimmäinen ottelu pelattiin torstaina Helsingissä, ja toinen perjantaina Lahdessa. Molemmat ottelut olivat varsin kovatempoisia ja ajankohta huomioon ottaen hyvätasoisia.

Kummankin joukkueen kokoonpanoissa on nähty paljon nuoria pelaajia, jotka antavat valmennukselle näyttöjä tulevaa kautta varten.

Yksi peliaikaa janoavista nuorista on Pelicansin 21-vuotias Leevi Tukiainen, on esittänyt lupaavia otteita. Nuori hyökkääjä on ollut tyytyväinen niin omaan kuin joukkueen tekemiseen. 

− Hyvin on lähtenyt käyntiin. Nuori joukkue, joka on hitsautunut hyvin yhteen. Omalta osaltani ihan hyvin lähtenyt, pitkästä aikaa pääsee taas pelaamaan. Onhan siellä tietysti parannettavaa, mutta alussa ollaan. 

Tukiainen on pelannut molemmissa otteluissa nelosketjussa keskushyökkääjä Sakke Hämäläisen laidalla. Pelicans joutui tekemään neloskenttään muutoksen, kun Konsta Hirvosen loukaantumisen myötä perjantain otteluun Tukiaisen ja Hämäläisen rinnalle asteli Alexander Forslund. Tukiaisen mukaan Hämäläisen laidalla on mielekästä pelata.

− Onhan siinä Saken kanssa hyvä pelata, ollaan joskus ennenkin pelattu Mestiksen puolella. Hän on hyvä sentteri, joka pystyy jakamaan kiekkoa ja näkee kentän hyvin.

Tukiaiselle on kertynyt Liiga-otteluita vyölleen yhteensä 11 ottelua, joista tilastoihin on merkattu yksi syöttöpiste. Hyökkääjä on pelannut miesten pelejä myös Mestiksen puolella. Nuo ottelut ovat antaneet arvokasta oppia omista vahvuuksista sekä kehityskohteista.

− Vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa hyökkäysalueella, pystyn näkemään kentän, syöttämään ja tekemään jonkun maalinkin. Kehityskohteet ovat puolustuspelaamisessa ja tasaisuudessa, että ei tulisi huonompia vaihtoja sinne pelin sekaan ja pystyisi pitämään tasaisuuden. Se on varmaan isoin kehityskohde tällä hetkellä.

Nuori hyökkääjä on osoittanut harjoitusotteluissa pysyvänsä Liiga-vauhdissa mukana etenkin luistelun ja kiekollisten taitojen osalta. Hän on väläyttänyt kiekollisia taitojaan rohkeilla harhautuksilla, vahvalla kiekossa pysymisellä ja peliä edistävillä syötöillä. Tulevaa kautta ajatellen Tukiaisella on vain yksi tavoite.

− Ehdottomasti ottaa toi pelipaikka Liiga-joukkueen mukana. Sitten lähdetään katsomaan, että pystyykö tekemään tulosta.

Pelicans on harjoitellut nyt yhdessä vajaat kaksi viikkoa. Pelitapa on käyty läpi ja katseita on pikku hiljaa suunnattu tulevaan kauteen.

− Ensimmäinen viikko oli leiriviikko, jossa käytiin pelin kaikki osa-alueet läpi, ja tällä viikolla ollaan keskitytty enemmän kamppailupelaamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle